חלבה ביתית

קבלו מתכון מעולה של חלבה ביתית עם פיסוקים קלויים שמכינים בקלות מ-5 מרכיבים בלבד. מומלץ להיעזר במדחום, אבל אפשר להסתדר כם בלעדיו
קבלו מתכון מעולה של חלבה ביתית עם פיסוקים קלויים שמכינים בקלות מ-5 מרכיבים בלבד. מומלץ להיעזר במדחום, אבל אפשר להסתדר כם בלעדיו
  • קרין
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  2. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
  3. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
  4. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
  5. מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי להכיר

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    גל

    הכנתי את החלבה אבל היא יצאה לי נוזלית אבל לא נוזלית מידי, במרקם סמיך.

      Foody team
      Foody team

      החלבה תתגבש כשהיא תתקרר. אפשר גם לקרר מעט במקרר. בהצלחה!

    Avatar
    יעלה

    הכנתי והתפרק לי לגמרי 🙁 זה יצא נוזלי ממש. מה עשיתי לא נכון? כמה זמן התערבות אמורה לשבת במיקסר בערך? תודה

    Avatar
    יצחק

    האם אפשר להוריד בכמות סוכה ואם כן אז כמה

      Foody team
      Foody team

      עדיף להיצמד למצרכים הרשומים במתכון כדי לקבל את אותו הטעם 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody