חלבה ביתית

קבלו מתכון מעולה של חלבה ביתית עם פיסוקים קלויים שמכינים בקלות מ-5 מרכיבים בלבד. מומלץ להיעזר במדחום, אבל אפשר להסתדר כם בלעדיו
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  2. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
  3. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
  4. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
  5. מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (21)

    Avatar
    יששכר לוי

    לא הבנתי מתי מוסיפים את הטחינה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, מוסיפים את הטחינה לקערת המיקסר ממש בהתחלה, ראה סעיף 1 במתכון. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      לא, במתכון זה יש להיצמד למצרכים הרשומים כדי להגיע למרקם של חלבה ביתית

    Avatar
    שלומית אלבז

    האם אפשר להמיר את הסוכר לבן לסוכר חום?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי

    Avatar
    עדן

    עשיתי את המתכון לפי 250 גרם טחינה ורבע קילו סוכר, חצי כוס מים. יצאה לי חלבה מאוד רכה…. יש איך לתקן את הרכות? גם אחרי מקרר היא בין חלבה לממרח חלבה

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן וסירופ הסוכר לא הגיע לטמפרטורה הנדרשת?
      יהיה קשה לתקן זאת כעת. אפשר להשתמש בזה כמילוי לעוגות שמרים

      Avatar
      מ

      אפשר, להחזיר לסיר, לערבב תוך חימום על אש נמוכה מאוד 3 דקות ולהוציא. כשמחממים סוכר פעם שנייה הוא מתגבש יותר מהר וחזק.

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

    Avatar
    מעיין

    היי הכנתי ונראה לי שזה נשבר כי זה נהיה גבישי כזה ומלא נוזל מה עושים

      Avatar
      Foody Foody

      לסנן מהנוזל ולקרר כגוש

    Avatar
    Claudia Zusevich-Golan

    הכנתי ויצא מדהים!! תודה. במקום סוכר שמתי סוויטנגו וכף קקאו

    Avatar
    ע.פ

    שלום, הכנתי לפי ההוראות, עם מדחום, ולמרות זאת יצאה תערובת פירורית מאד. מה הסיבה? בתודה!

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע שהיה חסר קצת נוזלים. אולי סוג הטחינה היה קצת יבש יותר. לפעמים הבדלים בתערובת נובעים מסוגים שונים של חומרי גלם

      Avatar
      אדוה

      גם לי יצאה תערובת פירורית למרות הדיוק במתכון ושימוש במדחום. יש איך לתקן? איך למנוע להבא?

    Avatar
    Miryam Steinmetz-Silber

    שלום, הכנתי את החלבה והיא מדהימה! רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את החלבה או אם זה יהרוס את זה? לחילופין, לכמה זמן אפשר לשמור אותו מבלי להקפיא? תודה רבה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקפיא אבל אין צורך, שומרים אטום בטמפרטורת החדר

    Avatar
    יצחק

    האם אפשר להוריד בכמות סוכה ואם כן אז כמה

      Foody team
      Foody team

      עדיף להיצמד למצרכים הרשומים במתכון כדי לקבל את אותו הטעם 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody