חלבה ביתית

קבלו מתכון מעולה של חלבה ביתית עם פיסוקים קלויים שמכינים בקלות מ-5 מרכיבים בלבד. מומלץ להיעזר במדחום, אבל אפשר להסתדר כם בלעדיו
קבלו מתכון מעולה של חלבה ביתית עם פיסוקים קלויים שמכינים בקלות מ-5 מרכיבים בלבד. מומלץ להיעזר במדחום, אבל אפשר להסתדר כם בלעדיו
  • קרין
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית מרובעת 20X20

אופן הכנה

  1. שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  2. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
  3. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
  4. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
  5. מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    שיר מלכה

    אפשר להכין חלבה ביתית ללא סוכר ? להמתיק בסילאן טבעי.. מייפל..סטיביה? קצת יותר בריא..יש מצב??

      Foody team
      Foody team

      עדיף לא לשנות את המתכון

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody