
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים5
מצרכים
-
1/2 ק"ג טחינה גולמית
-
1/2 ק"ג סוכר לבן
-
1 כוס מים
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
- מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
- מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
- מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
תגובות (24)
הכנתי והתפרק לי לגמרי 🙁 זה יצא נוזלי ממש. מה עשיתי לא נכון? כמה זמן התערבות אמורה לשבת במיקסר בערך? תודה
הכנתי את החלבה אבל היא יצאה לי נוזלית אבל לא נוזלית מידי, במרקם סמיך.
החלבה תתגבש כשהיא תתקרר. אפשר גם לקרר מעט במקרר. בהצלחה!