חלבה ביתית

קבלו מתכון מעולה של חלבה ביתית עם פיסוקים קלויים שמכינים בקלות מ-5 מרכיבים בלבד. מומלץ להיעזר במדחום, אבל אפשר להסתדר כם בלעדיו
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

  • 1/2 ק"ג טחינה גולמית
  • 1/2 ק"ג סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים

אופן הכנה

  1. שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  2. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
  3. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה.
  4. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
  5. מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody