חטיף גרנולה אפוי

קבלו מתכון מעולה של חטיף גרנולה אפוי - נשנוש בריא ופשוט להכנה על בסיס שיבולת שועל, עם תוספת חמאת בוטנים ופיצוחים, לפי הטעם האישי
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

  • 4 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות גרעיני חמנייה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים.
  3. שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם החומרים היבשים, ביחד עם דבש, סוכר חום, חמאת בוטנים, תמצית וניל ותוספות. מערבבים הכל בידיים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס.
  4. אופים עד להזהבה, כ-45 דקות.
  5. מניחים לקירור בטמפרטורת החדר, עד התייצבות. מעבירים מהתבנית למשטח עבודה או קרש חיתוך וחותכים לקוביות או לצורות אחרת.

הערות

  • משתמשים סה"כ ב-2 כוסות פיצוחים : אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, גרעיני חמנייה וכו'.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody