המושלמת ליד הקפה 2

קבלו את העוגה המושלמת ליד הקפה - עוגה בחושה מעולה, נימוחה וטעימה, שמכינים בקלי קלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון, או אפילו ידנית
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

העוגה הבחושה הזו כל כך נהדרת, והתאהבתי בה כל כך כבר כשהיא יצאה מהתנור - שפשוט הייתי חייבת לקרוא לה בשם “המושלמת”. אז מה אם כבר יש לי עוגה בשם “המושלמת ליד הקפה”? זו תהיה “המושלמת ליד הקפה 2″… לא צריך כאן מיקסר, כי את הבצק מכינים בקלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון. ואם אין לכם גם מעבד מזון, אפשר אפילו בידיים (מאחדים את החמאה והחומרים היבשים לפירורים בלישה ידנית קצרה, ואחרי הוספת החומרים הרטובים עוברים למטרפה).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  4. לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  5. משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
  6. אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • שדרוג אוכמניות: מוסיפים 2-3 כפות מלית אוכמניות לבלילה בכמה קיפולים ליצירת דוגמת שיש. תתקבל עוגת שיש אוכמניות רכה נהדרת.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (19)

Avatar

    Avatar

    אם יש לי רק ביצי M כמה לשים בשביל תבנית אינגלישקייק אחת?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody