המושלמת ליד הקפה 2

קבלו את העוגה המושלמת ליד הקפה - עוגה בחושה מעולה, נימוחה וטעימה, שמכינים בקלי קלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון, או אפילו ידנית
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

העוגה הבחושה הזו כל כך נהדרת, והתאהבתי בה כל כך כבר כשהיא יצאה מהתנור - שפשוט הייתי חייבת לקרוא לה בשם “המושלמת”. אז מה אם כבר יש לי עוגה בשם “המושלמת ליד הקפה”? זו תהיה “המושלמת ליד הקפה 2″… לא צריך כאן מיקסר, כי את הבצק מכינים בקלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון. ואם אין לכם גם מעבד מזון, אפשר אפילו בידיים (מאחדים את החמאה והחומרים היבשים לפירורים בלישה ידנית קצרה, ואחרי הוספת החומרים הרטובים עוברים למטרפה).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  4. לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  5. משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
  6. אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • שדרוג אוכמניות: מוסיפים 2-3 כפות מלית אוכמניות לבלילה בכמה קיפולים ליצירת דוגמת שיש. תתקבל עוגת שיש אוכמניות רכה נהדרת.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (47)

    Avatar
    אמיר

    היי ראיתי כאן את מלית גבינת שמנת לעוגה , מצרכים של המלית כוללים מלית אוכמניות , האם לערבב את האוכמניות עם הגבינה או לשים מלית רוכמניות ומעל מלית הגבינה , אודה לך להכוונה

      Avatar
      Foody Foody

      לא לערבב, מלית אוכמניות ומעל גבינה (או להיפך)

      Avatar
      אסתי דרור

      מבחינת בעלי, שיחיה, זו עוגה בחושה מושלמת, בדיוק העוגה שהוא התגעגע אליה מימי ילדותו. בהכנה שנייה – הוספתי חצי כוס סוכר (לטעמי מתבקשת מתיקות נוספת). מאחר והאיש פחות אוהב את הפירורים שמתפזרים ומלכלכים, בהכנה השנייה הורדתי רק חצי כוס לפירורים והוספתי עוד חצי גביע שמנת. מאחר והוא מעדיף בלי פירורים בכלל – בפעם הבאה אוסיף ביצה ואולי גם עוד מעט שמנת. אולי ‘יצטלם’ פחות טוב אבל נראה לי שיהיה טעים. בשורה התחתונה – העוגה נהדרת ונראה שמעתה היא הולכת לככב אצלינו על תקן ‘עוגת הבית’. תודה רבה.

    Avatar
    דפנה

    האם ניתן להוסיף כמה כפות של קקאו ולהפוך את העוגה ל’עוגת יום הולדת עשירה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, אבל יש באתר מתכונים לעוגות שוקולד רבות וטובות 🙂

    Avatar
    אמיר

    היי כבר הכנתי את העוגה הזאת ..אני מעוניין להכין הפעם חצי כמות ומבולבל איך להגיע לעמק השווה ! תקנו אותי אם אני טועה בבקשה .. באיזה כמות להשתמש כוס ורבע קמח , כמה חמאה/מחמאה ? ושאר מצרכים ? תודה מראש

      Avatar
      Foody Foody

      חצי כמות מכל המצרכים
      100 גרם חמאה, חצי כוס סוכר…
      לגבי הביצים – ביצה אחת ועוד חצי ביצה – טורפים ביצה בצלחת ומוסיפים חצי ממנה

    Avatar
    אמיר

    עוד שאלה ברשותך .. אם אני רוצה להכין פירורים לחוד מ 3/4 כוס קמח ו 1/4 כוס שקדים טוחנים כמה חמאה נדרש ?! אשמח לתשובה תודה מראש !

      Avatar
      Foody Foody

      קשה לומר, זה תלוי במתכון שאתה משתמש בו. אין שקדים במתכון הזה

    Avatar
    נורית רוט

    בתוכנית הייתה אופציה להכנת העוגה בתבנית עגולה (24) עם מילוי גבינה -גבינת שמנת, ביצה, קורנפלור וסוכר. אפשר בבקשה את הכמויות?

    Avatar
    אסתי דרור

    העוגה נפלאה, מבחינת בעלי שיחיה, היא הפכה ל’עוגת הבית’.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody