דובשניות

מחפשים מתכון האולטימטיבי של דובשניות? בבקשה: עוגיות מתוקות, מתובלות ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה שווה ביותר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מה זה עוגייה מבחוץ ועוגה מבפנים? דובשנייה!

ואם חשבתם שאתם אוהבים דובשניות מהסופר, חכו עד שתטעמו את אלה - הן מתוקות, מתובלות, ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה. חקרתי קצת ומצאתי שזה מתכון גרמני לעוגיות כריסמס מסורתיות שנקראות Pfeffernuesse - פלפל ואגוז בגרמנית, על שם שני מרכיבים שכבר נשמטו מהמתכון המודרני…

את הבצק מכינים בצורה מיוחדת שמתחילה על הכיריים. הוא מתקבל רך מאוד ודביק, אבל בגלל שאין לי סבלנות אני מעצבת אותו מיד לעוגיות, בעזרת 2 כפיות. אם יש לכם עודף זמן ו/או סבלנות, רצוי לתת לבצק לנוח במקרר שעתיים - ואז הוא יהיה נוח לגלגול בידיים.

על הציפוי הלבן והמתוק (שמתקשה לזיגוג שביר אחרי שנותנים לו להתייצב שעה בטמפרטורת החדר) לא כדאי לוותר. חוץ מתוספת של מתיקות ויופי, הוא יוצר שכבת בידוד שמעכבת את התייבשות העוגייה ושומרת אותה טרייה ורכה.

מצרכים

עוגיות

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
  2. מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
  3. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
  5. מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה - בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
  6. אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
  7. מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב - מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
  8. מצפים, מניחים בצד לשעה להתייצבות הציפוי ומגישים: טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    מרים

    במה אפשר להחליף את החלב בציפוי לגרסת פרווה ?

      Avatar
      Foody Foody

      חלב סויה או שקדים

    Avatar
    דורית

    האם אפשר להחליף את החלב במים?

      Avatar
      דנה כהן

      מתכון מעולה, כן ניתן להחליף את החלב במים, רק שזה יהיה פחות לבי

      Avatar
      עובד נהדר עם מים לגרסה פרווה

      מים עושים את העבודה יופי… חג שמח!

    Avatar
    Foody Foody

    לא ניסינו אבל אולי עדיף בחלב סויה או שקדים

      Avatar
      שירי

      הציפוי של החלב לא מתקלקל אם שומרים בחוץ? כי זה חלב שלא בושל

      Avatar
      Foody Foody

      לא מתקלקל, עד 3 ימים בקופסה בחוץ

    Avatar
    ענת

    תודה על המתכון. אפשר להחליף לקמח כוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט כן!

    Avatar
    אסתר הראל

    מתכון מעולה. הדובשניות יצאו טעימות נורא. התחסלו ברגע. היום עשיתי כמות כפולה והן עומדות להתחסל גם.

    Avatar
    אסתי הראל

    מתכון מעולה. העוגיות יצאו נורא טעים והתחסלו ברגע. היום עשיץ

      Avatar
      Foody Foody

      היי גוני,
      אפשר להחליף ב-1/4 כוס רסק תפוחים או ב-2 כפות קמח חומוס עם כף מים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody