דובשניות

מחפשים מתכון האולטימטיבי של דובשניות? בבקשה: עוגיות מתוקות, מתובלות ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה שווה ביותר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מה זה עוגייה מבחוץ ועוגה מבפנים? דובשנייה!

ואם חשבתם שאתם אוהבים דובשניות מהסופר, חכו עד שתטעמו את אלה - הן מתוקות, מתובלות, ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה. חקרתי קצת ומצאתי שזה מתכון גרמני לעוגיות כריסמס מסורתיות שנקראות Pfeffernuesse - פלפל ואגוז בגרמנית, על שם שני מרכיבים שכבר נשמטו מהמתכון המודרני…

את הבצק מכינים בצורה מיוחדת שמתחילה על הכיריים. הוא מתקבל רך מאוד ודביק, אבל בגלל שאין לי סבלנות אני מעצבת אותו מיד לעוגיות, בעזרת 2 כפיות. אם יש לכם עודף זמן ו/או סבלנות, רצוי לתת לבצק לנוח במקרר שעתיים - ואז הוא יהיה נוח לגלגול בידיים.

על הציפוי הלבן והמתוק (שמתקשה לזיגוג שביר אחרי שנותנים לו להתייצב שעה בטמפרטורת החדר) לא כדאי לוותר. חוץ מתוספת של מתיקות ויופי, הוא יוצר שכבת בידוד שמעכבת את התייבשות העוגייה ושומרת אותה טרייה ורכה.

מצרכים

עוגיות

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
  2. מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
  3. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
  5. מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה - בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
  6. אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
  7. מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב - מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
  8. מצפים את העוגיות: טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    שרה קריב

    ההוראות עם הציפוי לא מובנות. פעמיים ציפוי?

      Foody team
      Foody team

      צודקת. תוקן. מצפים פעם אחת. פשוט טובלים את העוגיות בציפוי, מניחים בצד לכשעה ומגישים. תודה על ההערה.

    Avatar
    דינה פ

    הי המתכון הזה אחד האלופים כל שנה לראש השנה אני מכינה מחדש,

    Avatar
    דינה פ

    מה זה אומר אם העוגיות יצאו שטוחות ולא לגובה (יצא לי לגובה עיסה אחת ) ועיסה שניה נהיתה שטוחה

      Foody team
      Foody team

      אולי התנור לא פיזר את החום באופן שווה?

    Avatar
    שירה

    יש אפשרות לעשות את הציפוי פרווה.

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש בשמנת צמחית או חלב שקדים. בהצלחה!

    Avatar
    Naama Arbit

    אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה?

      Foody team
      Foody team

      אבקת אפייה מייצרת תפיחה ואווריריות בעוגיות. סודה לשתייה מסייעת בעיקר ביצירת מעטה פריך לעוגיות. כך שלא מומלץ להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהיפך (: שנה טובה!

    Avatar
    אמיר

    שמתי את התערובת הראשונית להתקרר , בטמפרטורת חדר וכשבאתי להוסיף את הביצה ראיתי שהתערובת התקשתה כמעט לגמרי והפכה למעיין קרמל שלא מתערבב עם כלום … מה לא עשיתי נכון?

      Foody team
      Foody team

      התערובת התקרהה מדי ולכן התקשתה. יש לקרר אותה כמה דקות ואז להוסיף את הסודה לשתייה ושאר המצרכים לפי סדר הופעתם וגם את הביצה. בהצלחה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody