ג’מבו קאפקייק – עוגת שוקולד בצורת קאפקייק ענק

קרין גורן מכינה ג'מבו קאפקייק - עוגת שוקולד בחושה, פשוטה להכנה אך יפה ומרשימה, במראה של קאפקייק ענק וחגיגי עם שושני קרם
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    14

מצרכים

עוגה

קרם

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בעיגול נייר אפייה. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת אוורירית.
  3. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים את שאר חומרי העוגה לפי הסדר ומקציפים רק עד איחוד.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית, בכל צד שלה בערך עד 3/4 גובה.
  6. מניחים על תבנית התנור קערה בינונית שמתאימה לתנור, ממלאים במים עד 1/2 הגובה וממקמים את תבנית העוגה כך שהצד השפיצי טובל במים. המים אמורים לגעת מבחוץ רק בתבנית ולא להגיע לבלילה.
  7. אופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז כל אחד מהצדדים יוצא יבש. מצננים לפחות 20 דקות לפני שהופכים על התבנית. מצננים לגמרי לפני שמרכיבים.
  8. מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
  9. מיישרים בסכין את החלק העליון של בסיס הקאפקייק. מיישרים בזהירות גם את החלק התחתון של ה”כיפה”. מורחים 1/3 מכמות הקרם מעל הבסיס.
  10. מרימים את הכיפה בעזרת תרווד ומניחים מעל בדיוק במרכז. מהדקים בעדינות בידיים.
  11. מעבירים את שאר הקרם לשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לכיסוי הכיפה, בזילופים בצורת נשיקות או שושנים.
  12. מפזרים את הסוכריות. שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • מכינים את העוגה בתבנית בצורת קאפקייק ענק
  • אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון העוגה ל-1 ו-1/2 כוסות אם אוהבים עוגות פחות מתוקות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (30)

    Avatar
    יסמין

    היי, איך מכינים את העוגה בוניל? פשוט מורידים את הקקאו?

    Avatar
    הודיה

    היי, ניסתי להכין את העוגה ליום ההולדת של בתי ונתקלתי בכמה בעיות. 40 דק לא אפו את החלק העליון עד הסוף אבל החלק התחתון נאפה כולו. הייתי צריכה לאפות אותו שוב עוד כ- 30 דק, מדוע זה קרה? עקבתי אחרי כל ההוראות היטב. כמו כן, העוגה יצאה יבשה כמו עוגת ספוג ולא רטובה בכלל בכלל.

      Foody team
      Foody team

      ייתכן והתנור לא מפזר חום בצורה אחידה. בדרך כלל הבעיה היא הפוכה, החלק העליון נאפה והתחתון או הפנימי לא נאפים מספיק. אולי כדאי לנסות להוריד את הטמפרטורה של התנור מלכתחילה ולאפות זמן ארוך יותר. בהצלחה!

    Avatar
    יפית ימית

    יש אפשרות להחליף את הסוכר במשהו אחר? פשוט רוצה עוגה בריאה יותר🤗

      Foody team
      Foody team

      אפשר להפחית קצת את כמות הסוכר אבל לא כדאי להשתמש בתחליפים (גם דבש וסילאן זה סוכר). בהצלחה.

    Avatar
    קרן קרן

    אפיתי את העוגה לפי הזמן המופיע במתכון כולל כל ההכנה בדיוק לפי המתכון וכשהוצאתי את העודה כל החלק התחתון של העודה היה נוזלי:(כמה זמן בעצם כדאי לאפות כדי שלא יקרה שוב?

      Foody team
      Foody team

      כדאי לאפות את העוגה עוד 10-15 דקות ולוודא עם קיסם שהיא אכן מוכנה. בהצלחה (:

    Avatar
    אביטל

    יש לי תבנית כזאת אבל יותר גדולה ממה שיש בסרטון . מה עושים מבחינת כמויות ?

      Foody team
      Foody team

      על כל 2 ס”מ בקוטר יש להגדיל את המצרכים ב-20%. בהצלחה(:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody