ג’מבו קאפקייק – עוגת שוקולד בצורת קאפקייק ענק

קרין גורן מכינה ג'מבו קאפקייק - עוגת שוקולד בחושה, פשוטה להכנה אך יפה ומרשימה, במראה של קאפקייק ענק וחגיגי עם שושני קרם
קרין גורן מכינה ג'מבו קאפקייק - עוגת שוקולד בחושה, פשוטה להכנה אך יפה ומרשימה, במראה של קאפקייק ענק וחגיגי עם שושני קרם
  • קרין
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

קרם


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בעיגול נייר אפייה. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת אוורירית.
  3. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים את שאר חומרי העוגה לפי הסדר ומקציפים רק עד איחוד.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית, בכל צד שלה בערך עד 3/4 גובה.
  6. מניחים על תבנית התנור קערה בינונית שמתאימה לתנור, ממלאים במים עד 1/2 הגובה וממקמים את תבנית העוגה כך שהצד השפיצי טובל במים. המים אמורים לגעת מבחוץ רק בתבנית ולא להגיע לבלילה.
  7. אופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז כל אחד מהצדדים יוצא יבש. מצננים לפחות 20 דקות לפני שהופכים על התבנית. מצננים לגמרי לפני שמרכיבים.
  8. מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
  9. מיישרים בסכין את החלק העליון של בסיס הקאפקייק. מיישרים בזהירות גם את החלק התחתון של ה”כיפה”. מורחים 1/3 מכמות הקרם מעל הבסיס.
  10. מרימים את הכיפה בעזרת תרווד ומניחים מעל בדיוק במרכז. מהדקים בעדינות בידיים.
  11. מעבירים את שאר הקרם לשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לכיסוי הכיפה, בזילופים בצורת נשיקות או שושנים.
  12. מפזרים את הסוכריות. שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • מכינים את העוגה בתבנית בצורת קאפקייק ענק
  • אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון העוגה ל-1 ו-1/2 כוסות אם אוהבים עוגות פחות מתוקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (42)

Avatar

    Avatar
    ענבל

    האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?

      Foody team
      Foody team

      פחות מומלץ, כי בשוקולית יש הרבה סוכר וחלק הקקאו לא מספיק מרוכז

    Avatar
    רבקי

    אם אני רוצה עוגה פרווה על איזה מתכון אחר מהאתר את ממליצה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להפוך את המתכון הזה לפרווה: מחליפים את השמנת החמוצה במעדן סויה, את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ואת החלב בחלב צמחי

    Avatar
    חן

    אם אין לי את התבנית הזו, איזה עוד אופציה של תבנית ניתן להשתמש?

      Foody team
      Foody team

      תבנית עוגה עגולה

הצג עוד

קטגוריות