ג’מבו קאפקייק – עוגת שוקולד בצורת קאפקייק ענק

קרין גורן מכינה ג'מבו קאפקייק - עוגת שוקולד בחושה, פשוטה להכנה אך יפה ומרשימה, במראה של קאפקייק ענק וחגיגי עם שושני קרם
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    14

מצרכים

עוגה

קרם

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בעיגול נייר אפייה. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת אוורירית.
  3. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים את שאר חומרי העוגה לפי הסדר ומקציפים רק עד איחוד.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית, בכל צד שלה בערך עד 3/4 גובה.
  6. מניחים על תבנית התנור קערה בינונית שמתאימה לתנור, ממלאים במים עד 1/2 הגובה וממקמים את תבנית העוגה כך שהצד השפיצי טובל במים. המים אמורים לגעת מבחוץ רק בתבנית ולא להגיע לבלילה.
  7. אופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז כל אחד מהצדדים יוצא יבש. מצננים לפחות 20 דקות לפני שהופכים על התבנית. מצננים לגמרי לפני שמרכיבים.
  8. מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
  9. מיישרים בסכין את החלק העליון של בסיס הקאפקייק. מיישרים בזהירות גם את החלק התחתון של ה”כיפה”. מורחים 1/3 מכמות הקרם מעל הבסיס.
  10. מרימים את הכיפה בעזרת תרווד ומניחים מעל בדיוק במרכז. מהדקים בעדינות בידיים.
  11. מעבירים את שאר הקרם לשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לכיסוי הכיפה, בזילופים בצורת נשיקות או שושנים.
  12. מפזרים את הסוכריות. שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • מכינים את העוגה בתבנית בצורת קאפקייק ענק
  • אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון העוגה ל-1 ו-1/2 כוסות אם אוהבים עוגות פחות מתוקות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

    Avatar
    אוריה

    חסרה פה חבילה של שמנת מתוקה שהיא הוסיפה בתוכנית שלה

      Avatar
      Foody Foody

      בקרם של העוגה מצוינת שמנת מתוקה. האם במקום אחר?

    Avatar
    מירב בן

    הי קארין הכנתי תעוגה מתכון מושלם מעוניינת להכין שוב בגרסת פרווה מה מחליף תשמנות?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בקרם קוקוס באותה כמות. בהצלחה!

    Avatar
    נגינה

    היי, בסרטון קארין מוסיפה לבלילה גם שמנת חמוצה וגם חבילה של שמנת מתוקה,במתכון זה לא מצוין.

      Avatar
      Foody Foody

      צודקת, תודה 🙂
      הועבר לתיקון

    Avatar
    מורן לוי

    ניתן להכין ללא סודה לשתיה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בעוד אבקת אפיה. הצבע של העוגה יהיה בהיר יותר

    Avatar
    אושרת גרינשטיין

    היי אני רוצה להכין את העוגה ליום שבת, העיניין שיש לי עוד מלא דברים להכין. אני יכולה להכין את העוגה עצמה יום חמישי, לשים אותה במקרר (או בחוץ?) ואז לקשט שישי ולהגיש שבת?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, בוודאי שאפשר.
      בהצלחה!

    Avatar
    אורית

    היי, אין לי את התבנית קאפקייקס הזו וקניתי תבנית בגודל 22(רוצה לעשות את אותו רעיון) בצורה עגולה, את העוגה עצמה אני יכולה להשתמש באותן כמויות? היא תצא גבוהה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, הכמויות יתאימו לתבנית 22

    Avatar
    מירי אלון

    היי יש תחליף קמח שתתאים לפסח?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody