גביניות

גביניות זה אחד מאפי השמרים המתוק האהובים ביותר בארץ. קבלו מתכון של גביניות מעולות תוצרת בית, נימוחות ואווריריות, עם מלית גבינה וצימוקים
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בצק

מלית גבינה וצימוקים

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
  2. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
  3. מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
  4. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
  5. מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
  8. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (48)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      מצטערים לשמוע…יכולות להיות לכך 3 סיבות: יתכן ומשהו בתהליך ערבוב השמרים עם יתר המצרכים פגם בשמרים ומנע את תסיסתם, יתכן והשמרים היו פגומים או פגי תוקף ויכול להיות שהבצק לא “נח” מספיק זמן. נשמח לשמוע איך יצא בנסיון הבא ((:

    Avatar
    Ayelet Krispin

    בטעות שמתי בבצק חלבונים במקום חלמונים ..מה זה יעשה לבצק? האם יש דרך להציל את זה?

      Foody team
      Foody team

      הבצק יצא דליל מדי. אין דרך לצערי לתקן רק להכין חדש… לא נורא! חזרי לספר איך יצא ((: בהצלחה!!!

      Avatar
      Ayelet Krispin

      זו שוב אני .. שמתי 75 גרם חלבונים בטעות בבצק, אבל האמת לא יצא מיימי ויצא בסדר בסופו של דבר :).

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן! שיהיה סופש נפלא!

    Avatar
    בת-אל ירושלמי

    אפשר להכין את הגביניות עם בצק שמרים עלים?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להחליף את הבצק אך התוצאה תהיה מעט שונה (פריכה יותר בהתאם לבצק) ומשך האפייה גם כן ישתנה. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody