גביניות

גביניות זה אחד מאפי השמרים המתוק האהובים ביותר בארץ. קבלו מתכון של גביניות מעולות תוצרת בית, נימוחות ואווריריות, עם מלית גבינה וצימוקים
גביניות זה אחד מאפי השמרים המתוק האהובים ביותר בארץ. קבלו מתכון של גביניות מעולות תוצרת בית, נימוחות ואווריריות, עם מלית גבינה וצימוקים
  • קרין
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית גבינה וצימוקים

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
  2. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
  3. מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
  4. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
  5. מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
  8. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (65)

Avatar

    Avatar
    רחל עוזיאל

    האם אפשר להקפיא את הגביניות לאחר ההכנה

      Avatar
      קרין גורן

      כן, אבל כדאי לתת להן להפשיר באיטיות במקרר ואז לחמם מעט על חום נמוך בתנור

    Avatar
    אלי ברזילי

    האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה

      Avatar
      קרין גורן

      עדיף שלא, ישפיע על הטעם והמרקם

    Avatar
    זרים

    האם אפשר לא לשים ביצה המלית הגבינה ולמה הביצה משמשת במלית?

      Foody team
      Foody team

      אי אפשר – היא מייצבת את המלית

הצג עוד

קטגוריות