-
מרכיבים20
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 20 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%
-
3 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
120 גרם חמאה רכה
-
1 כפית מלח דק
מלית גבינה וצימוקים
-
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
2 כפות קורנפלור
-
20 גרם חמאה רכה
-
1/2כוס או 75 גרם צימוקים בהירים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
- שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
- מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
- שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
- מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (87)
הי . אחרי אפיה איך שומרים את הגביניות
הי עליזה. ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר