גביניות

גביניות זה אחד מאפי השמרים המתוק האהובים ביותר בארץ. קבלו מתכון של גביניות מעולות תוצרת בית, נימוחות ואווריריות, עם מלית גבינה וצימוקים
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בצק

מלית גבינה וצימוקים

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
  2. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
  3. מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
  4. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
  5. מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
  8. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    סימה ביטון

    אשמח לקבל מתכונים מעולים וטעימים

      Avatar
      Foody Foody

      את מוזמנת להירשם לקבלת עדכונים. בתחתית עמוד הבית יש חלון הרשמה.

    Avatar
    אולגה

    היי,אשמח מאוד לקבל מתכונים❤

      Avatar
      Foody Foody

      את מוזמנת להירשם לקבלת עדכונים. בתחתית עמוד הבית יש חלון הרשמה.

    Avatar
    קרן לידור

    אם יש לי שמרים יבשים , איזה כמות אני צריכה לשים? כמה זה 25 גרם שמרים טריים לשמרים יבשים?

      Avatar
      Foody Foody

      יש לחלק את כמות השמרים הטריים ב-3, כלומר, כ-8 גרם שמרים יבשים

      Avatar
      Foody Foody

      במתכון זה יש צורך להשתמש בגבינה כחושה לאפייה שמתאימה מבחינת כמות הנוזלים לטמפ’ התנור

    Avatar
    רותי שלו

    הכנתי והבצק יצא ממש דביק ולא מתאים לעבודה וכשהוספתי קמח הוא לא היה אורירי כמו גבינית

      Avatar
      Foody Foody

      קמחים שונים מגיבים בצורה שונה בבצקים, כמו כן מזג האויר משפיע על רטיבות הבצק. אם הבצק דביק מדי יש להוסיף קמח ולהמשיך בלישה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody