
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים20
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%
-
3 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
120 גרם חמאה רכה
-
1 כפית מלח דק
מלית גבינה וצימוקים
-
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
2 כפות קורנפלור
-
20 גרם חמאה רכה
-
1/2כוס או 75 גרם צימוקים בהירים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
- שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
- מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תגובות (48)
הבצק תפח מעט מאוד.
מצטערים לשמוע…יכולות להיות לכך 3 סיבות: יתכן ומשהו בתהליך ערבוב השמרים עם יתר המצרכים פגם בשמרים ומנע את תסיסתם, יתכן והשמרים היו פגומים או פגי תוקף ויכול להיות שהבצק לא “נח” מספיק זמן. נשמח לשמוע איך יצא בנסיון הבא ((:
בטעות שמתי בבצק חלבונים במקום חלמונים ..מה זה יעשה לבצק? האם יש דרך להציל את זה?
הבצק יצא דליל מדי. אין דרך לצערי לתקן רק להכין חדש… לא נורא! חזרי לספר איך יצא ((: בהצלחה!!!
זו שוב אני .. שמתי 75 גרם חלבונים בטעות בבצק, אבל האמת לא יצא מיימי ויצא בסדר בסופו של דבר :).
איזה כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן! שיהיה סופש נפלא!
אפשר להכין את הגביניות עם בצק שמרים עלים?
היי, אפשר להחליף את הבצק אך התוצאה תהיה מעט שונה (פריכה יותר בהתאם לבצק) ומשך האפייה גם כן ישתנה. בהצלחה!