
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מתכון מלא לגביניות כבר נתתי כאן מזמן. אפילו המלצתי עליו למי שרוצה להתעורר יום אחד מוקדם-מוקדם בבוקר, ולהפתיע את בן או בת הזוג עם מאפה שמרים טרי, תוצרת בית. אבל מה יעשו אלה שאוהבים את בן הזוג, אוהבים גביניות - אבל שונאים לקום מוקדם? הו, בשבילכם נולד בצק השמרים המוכן. לילה לפני מעבירים את הבצק הקנוי להפשרה במקרר. בבוקר מכוונים את התנור, בזמן שהוא מתחמם מערבבים מלית ריקוטה מהירה וממלאים את הבצק, ואופים ישר - בלי שום התפחה. כל התהליך ייקח לכם פחות זמן מלקפוץ לקנות גביניות מהחנות…
מצרכים
גביניות
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
-
1גביע או 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1/4כוס או 30 גרם אבקת סוכר
-
1 חלמון L
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
קישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס”מ.
- בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמון לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים צימוקים (רק אם רוצים) ומערבבים.
- מניחים כף (לא גדושה) מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלבון לזיגוג. אופים מיד (ללא התפחה) 25-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.
הערות
- אפשר להחליף את בצק השמרים בריבועי בצק עלים קנויים. גם יוצא טעים (אם כי יותר בז'אנר הבורקס, בלי הנימוחות של מאפה שמרים).
תגובות (2)
היי, מחפשת ריקוטה ללא מלח כבר הרבה זמן לגביניות ולא מוצאת, איזה תחליף ניתן להשתמש, האם הריקוטה הקלאסית של גד טובה לגביניות ?נראה שיש בה מלח
ריקוטה של גד תתאים (לא זו שכתוב עליה “ריקוטה מלוחה”) וגם ריקוטה פרסקה. אפשר לרכוש גם במעדניות בסופרים.