ברד פודינג מקרואסונים ורוגלך

איך מצילים מאפים מתוקים ישנים? מכינים ברד פודינג מקרואסונים ורוגלך - קינוח נימוח ומנחם בטעם של ילדות. אפשר להשתמש גם בפרוסות חלה ישנה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ברד פודינג

  • 15 רוגלך קטנים מוכנים קטנים
  • 100 גרם חמאה רכה

מלית

  • 1 ליטר חלב 3%
  • 5 ביצים L
  • 5 חלמונים L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 2 שקיות סוכר וניל

הגשה

  • סירופ מייפל

אופן הכנה

  1. משמנים בחמאה את התבנית. מורחים את הקרואסונים בחמאה ומניחים בתבנית המשומנת.
  2. שמים את החלב בסיר ומחממים לסף רתיחה.
  3. מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים. עושים השוואת טמפרטורות: יוצקים מעט חלב חם לתערובת הביצים וטורפים, ומחזירים הכל לסיר תוך ערבוב. יוצקים את הבלילה לתבנית (הקרואסונים יצופו וזה בסדר). בשלב זה אפשר לאפות מיד או לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך הלילה עם צלחת קטנה מעל בתור משקולת.
  4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  5. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ליצירת סביבה עשירה באדים. אופים למשך כ-40 דקות, עד שהקרם זהוב ויציב כמעט לגמרי (עדיין מעט רוטט במרכז).
  6. מגישים חם עם סירופ מייפל.

הערות

  • אפשר גם להכין מקרואסונים קטנים או פרוסות עבות של חלה (עם או בלי הקרום - לפי הכיף שלכם).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody