בראוניז קפוצ’ינו ב-3 שכבות

בראוניז קפוצ'ינו ב-3 שכבות זו עוגה מושחתת ביותר שמורכבת מתחתית בראוניז שוקולד-קפה, מלית גבינה עשירה וציפוי שוקולד מבריק בטעם קפה
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

הכי קשה לי כששואלים אותי איזה מתכון אני הכי אוהבת. זה כמו לבחור בין אבא לאמא… אבל תהיו בטוחים שהמקומות הראשונים אצלי תמיד תפוסים עם מתכונים עתירי שוקולד. מאז הקיץ האחרון, המרענן הרשמי אצלנו הוא הבראוניז האלה. אני מגישה אותם קרים ישר מהמקרר, עם אייס קפה מלא קרח. הרבה שוקולד, קפאין וקרח, הדרך הכי טובה לשרוד את חום יולי-אוגוסט במטבח.

מצרכים

בסיס בראוניז

שכבת גבינת שמנת

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס הבראוניז, אופים ומצננים לטמפרטורת החדר: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת טורפים סוכר, ביצים ואבקת קפה נמס במרץ במשך דקה. מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-15 דקות עד ששולי הבראוניז סדוקים ותפוחים. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון מלא.
  5. מכינים את שכבת גבינת השמנת ומצננים במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים גבינה וחמאה במהירות בינונית 2 דקות לתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים עוד 2 דקות לקרם אחיד.
  6. מורחים את תערובת הגבינה בשכבה אחידה מעל הבראוניז. מעבירים למקרר ל-20-10 דקות (או יותר), להתייצבות.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד ומצננים שעתיים במקרר, לפני ההגשה: במיקרוגל מחממים יחד שוקולד, חמאה, שמנת מתוקה וקפה נמס עד להמסה. טורפים לתערובת אחידה ומצננים מעט עד שהתערובת בחום השפתיים.
  8. מוזגים את תערובת השוקולד על שכבת הגבינה ומטים את התבנית ימינה ושמאלה, עד שהשוקולד מכסה את שכבת הגבינה לחלוטין.
  9. מחזירים את הבראוניז למקרר לשעתיים נוספות, להמשך התייצבות.
  10. פורסים לריבועים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך), ומגישים. שומרים מכוסה במקרר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (18)

      Avatar
      Foody Foody

      היי אילנה, אנו מציעים לך להירשם לרשימת התפוצה. תוכלי למצוא את הלינק בתחתית עמוד הבית שלנו. בהצלחה!

    Avatar
    יעל

    האם אפשר להכין בתבנית עגולה במקום?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, בתבנית 26 או 28, אך העוגה תצא קצת גבוהה יותר. בהצלחה!

    Avatar
    אודט אבוהדנה

    אשמח מאוד לקבל מתכונים

      Avatar
      Foody Foody

      היי אודט,
      בראש העמוד מצד שמאל יש 3 עיגולים אדומים לאפשרויות עקיבה, מוזמנת לבחור את האפשרות שהכי נוחה לך ולהתעדכן 🙂
      שנה טובה!

    Avatar
    אמילי

    האם אפשר להחליף את גבינת השמנת במסקרפונה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר 🙂

    Avatar
    מריאל

    האם אפשר להחליף בקמח קונדיטור ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    עדן

    בתערובת הגבינה, הייתה חסרה כמות בשביל לכסות את גודל התבנית….

    Avatar
    עדן

    אני חושבת ששכחתם לכתוב שמנת מתוקה להקצפה בשכבת הגבינה. אחרת הכמות לא מספיקה לגודל התבנית שציינתם..

      Foody team
      Foody team

      200 גרם מתוך קופסה של גבינת שמנת 30%

    Avatar
    חיה

    2 שאלות 😅 כמה זמן העוגה נשמרת מראש? במקרר או במקפיא? ו… יש מקום להחליף את השוקלד מריר בחלבי? או שעדיף מריר למרקם? תודה גדולה מראש

      Avatar
      גילי

      האם אפשר להקפיא את העוגה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להקפיא את העוגה 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody