בראוניז קפוצ’ינו ב-3 שכבות

בראוניז קפוצ'ינו ב-3 שכבות זו עוגה מושחתת ביותר שמורכבת מתחתית בראוניז שוקולד-קפה, מלית גבינה עשירה וציפוי שוקולד מבריק בטעם קפה
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

הכי קשה לי כששואלים אותי איזה מתכון אני הכי אוהבת. זה כמו לבחור בין אבא לאמא… אבל תהיו בטוחים שהמקומות הראשונים אצלי תמיד תפוסים עם מתכונים עתירי שוקולד. מאז הקיץ האחרון, המרענן הרשמי אצלנו הוא הבראוניז האלה. אני מגישה אותם קרים ישר מהמקרר, עם אייס קפה מלא קרח. הרבה שוקולד, קפאין וקרח, הדרך הכי טובה לשרוד את חום יולי-אוגוסט במטבח.

מצרכים

בסיס בראוניז

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 220 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית קפה נמס
  • 3/4
    כוס או 100 גרם קמח לבן
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח דק

שכבת גבינת שמנת

  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 3/4
    כוס או 100 גרם אבקת סוכר

ציפוי שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כפית קפה נמס

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס הבראוניז, אופים ומצננים לטמפרטורת החדר: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת טורפים סוכר, ביצים ואבקת קפה נמס במרץ במשך דקה. מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-15 דקות עד ששולי הבראוניז סדוקים ותפוחים. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון מלא.
  5. מכינים את שכבת גבינת השמנת ומצננים במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים גבינה וחמאה במהירות בינונית 2 דקות לתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים עוד 2 דקות לקרם אחיד.
  6. מורחים את תערובת הגבינה בשכבה אחידה מעל הבראוניז. מעבירים למקרר ל-20-10 דקות (או יותר), להתייצבות.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד ומצננים שעתיים במקרר, לפני ההגשה: במיקרוגל מחממים יחד שוקולד, חמאה, שמנת מתוקה וקפה נמס עד להמסה. טורפים לתערובת אחידה ומצננים מעט עד שהתערובת בחום השפתיים.
  8. מוזגים את תערובת השוקולד על שכבת הגבינה ומטים את התבנית ימינה ושמאלה, עד שהשוקולד מכסה את שכבת הגבינה לחלוטין.
  9. מחזירים את הבראוניז למקרר לשעתיים נוספות, להמשך התייצבות.
  10. פורסים לריבועים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך), ומגישים. שומרים מכוסה במקרר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      מערכת Foody

      היי אילנה, אנו מציעים לך להירשם לרשימת התפוצה. תוכלי למצוא את הלינק בתחתית עמוד הבית שלנו. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody