בראוניז פרווה

בראוניז פרווה זו עוגת שוקולד עשירה, רכה וסופר שוקולדית, פשוטה להכנה, שמכינים בלי חמאה או מרגרינה, עם תוספת של אגוזי מלך שלמים
בראוניז פרווה זו עוגת שוקולד עשירה, רכה וסופר שוקולדית, פשוטה להכנה, שמכינים בלי חמאה או מרגרינה, עם תוספת של אגוזי מלך שלמים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בראוניז רכים, עשירים ושוקולדיים – בלי חמאה או מרגרינה! שימו לב שאת השוקולד ממיסים לבד, ורק אז מערבבים פנימה את השמן. שמן מתחמם מהר מאוד במיקרו, ואם נחמם אותם ביחד הוא עלול לשרוף את השוקולד.

בראוניז וחיתוכיות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


בראוניז


אופן הכנה

  1. מכינים את הבראוניז, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
  2. מחממים במיקרו שוקולד מריר, להמסה. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים שמן ומערבבים לרוטב חלק ואחיד.
  3. מעבירים את רוטב השוקולד לקערה גדולה. מוסיפים ביצים, סוכר ומלח ומערבבים במטרפה לאיחוד (חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו מחום השוקולד).
  4. מוסיפים קמח וטורפים עד שהקמח נטמע ואין גושים, ואז עוד 10 שניות נוספות. מערבבים פנימה אגוזים.
  5. מניחים נייר אפייה בתבנית, כשהקצוות שלו מציצים מהצדדים (לחילוץ נוח אחרי האפייה).
  6. משטחים את התערובת בתבנית עם נייר האפייה.
  7. אופים ב-180 מעלות 20 דקות בלבד (22 דקות לכל היותר), עד שהמאפה תפוח ומתחיל להיסדק בשוליים אבל עדיין רך למגע (קיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורי שוקולד לחים).
  8. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים סכין בצמוד לשולי התבנית, לשחרור, ונעזרים בנייר האפייה לחילוץ והעברת המאפה לקרש חיתוך.
  9. פורסים, מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ופורסים לריבועים. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

רוצים לראות איך מכינים בראוניז כשרים לפסח? לחצו כאן!

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (152)

Avatar

    Avatar
    תמר

    היי קרין כמה ביצים לשים אם יש לי רק ביצי סמול?

      Avatar
      קרין גורן

      היי תמר, יכולה לשים 5 ביצים סמול

      Avatar
      קרין גורן

      תודה

    Avatar
    מאי

    וואי ממש תודה! אגב.. קבוע כשאני מכינה זה נשאר נוזלי למרות שאני אופה אפעלו יותר מהזמן.. אני משאירה בערך 20 דק בחוץ ועדיין לא טוב.. מה עושים?

      Avatar
      קרין גורן

      זה אמור להיות קצת נוזלי ולהתייצב בטמפרטורת החדר, ככה זה בראוניז 🙂

      Avatar
      Liel Basis

      תוסיפי עוד זמן, אצלי התנור דורש עוד 10 דקות עד שטיפה הבראוניז מקבל נפח. יוצא רך וטעים

הצג עוד

קטגוריות