בראוניז ובלונדיז

בראוניז ובלונדיז זה קינוח מושחת בשתי קומות - בראוניז שוקולד עשירים בתחתית, ובלונדיז עסיסיים עם תוספת אגוזים ושוקולד צ'יפס מלמעלה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

קומה ראשונה (בראוניז)

קומה שניה (בלונדיז)

אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.
  2. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פני השטח. מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.
  3. מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ’יפס.
  5. מרכיבים ואופים: מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז.
  6. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
  7. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר, או בטמפרטורת החדר (אם רוצים מרקם רך יותר של שתי השכבות).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (9)

    Avatar
    אוהבת דברים מושקעים

    קרינוש, פעם הכנתי לכיתה שלי את העוגה המושחתת הזו ומא כל הכיתה שלי מדברת על “בראוניז ובלונדיז” ,תודה!!

    Avatar
    נועה

    אפשר להשמיט את האגוזים? זה יוצא מוצלח גם אם עושים רק שכבה אחת מהשתיים?

      Avatar
      Foody Foody

      כן וכן 🙂

    Avatar
    שרה

    היי, מעוניינת להכין ולהקפיא את הריבועים לשעת הצורך 😊 זה לא יפגע בטעם נכון? עד כמה זמן לשמור במקפיא?

      Avatar
      Foody Foody

      אין בעיה להקפיא, עד חודשיים

    Avatar
    שרה

    היי, הכנתי עכשיו ואני מעוניינת לשמור בהקפאה לעת הצורך 😊 אפשרי? כמה זמן זה יכול להשאר במקפיא ועדיין להשאר טעים?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח! עד חודשיים אפילו ☺️

    Avatar
    רוחמה

    האם אפשר להחליף את החמאה במתכון לשמן? בשביל פרווה..

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף במחמאה או בשמן קוקוס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody