
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
בסבוסה אוורירית כזאת עוד לא טעמתם. היא רכה ואוורירית ונמסה בפה כמו ענן. ושלא כמו מתכון הבסבוסה שפרסמתי בספר, היא גם מראש פרווה. אני כל כך אוהבת אותה שכופפתי למענה טיפה את החוקים, וכללתי אותה בפרויקט הזה אפילו שהיא מכילה טיפה יותר מ-5 רכיבים…
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה

אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
- מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.
- משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
- בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
- מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
- מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.
- משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
- בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
- מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (23)
האם צריך להפריד את הביצים או שמערבבים בשלמותם?
כשיש צורך להפריד ביצים, זה תמיד מצוין במתכון
מתי שמים את השקדים?
אין במתכון שקדים. אפשר לקשט את הבסבוסה בשקדים קצוצים או שבבי שקדים. בהצלחה!
שמתי לב בזמן אפייה ויש בועות כמו הרים באמצע העוגה זה תקין
בועות בעוגה ייצרו מעין חורים בחלק העליון של העוגה ברגע שתתפוצצנה מהחום. לכן מומלץ לפני שמכניסיחם עוגה לתנור “לדפוק” את התבנית על משטח העבודה 2-3 פעמים כדי שבועות האויר תצאנה ולא תתפוצצנה בחום האפייה ויגרמן להיווצרות חורים בעוגה.