בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן

בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן זו עוגת פרווה נוסטלגית, של סבתות כזו, סופר טעימה ומתוקה, שכל כך פשוט להכין בבית ולציף בסירופ מתוק מושלם
בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן זו עוגת פרווה נוסטלגית, של סבתות כזו, סופר טעימה ומתוקה, שכל כך פשוט להכין בבית ולציף בסירופ מתוק מושלם
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בסבוסה אוורירית כזאת עוד לא טעמתם. היא רכה ואוורירית ונמסה בפה כמו ענן. ושלא כמו מתכון הבסבוסה שפרסמתי בספר, היא גם מראש פרווה. אני כל כך אוהבת אותה שכופפתי למענה טיפה את החוקים, וכללתי אותה בפרויקט הזה אפילו שהיא מכילה טיפה יותר מ-5 רכיבים…

מצרכים

מצרכים


עוגה

סירופ


אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
  2. מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.
  3. משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
  4. בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
  5. מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    נועה

    האם צריך להפריד את הביצים או שמערבבים בשלמותם?

      Foody team
      Foody team

      כשיש צורך להפריד ביצים, זה תמיד מצוין במתכון

      Foody team
      Foody team

      אין במתכון שקדים. אפשר לקשט את הבסבוסה בשקדים קצוצים או שבבי שקדים. בהצלחה!

    Avatar
    ליאת מזרחי

    שמתי לב בזמן אפייה ויש בועות כמו הרים באמצע העוגה זה תקין

      Foody team
      Foody team

      בועות בעוגה ייצרו מעין חורים בחלק העליון של העוגה ברגע שתתפוצצנה מהחום. לכן מומלץ לפני שמכניסיחם עוגה לתנור “לדפוק” את התבנית על משטח העבודה 2-3 פעמים כדי שבועות האויר תצאנה ולא תתפוצצנה בחום האפייה ויגרמן להיווצרות חורים בעוגה.

הצג עוד

קטגוריות