ביס-ביסקוטי בננה

ביס-ביסקוטי בננה אלה עוגיות קטנטנות וטעימות, דלות שומן ומופחתות קלוריות, שאפשר להכין עם או בלי תוספות, ולהפתיע את המשפחה בקינוח מעולה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

ביסקוטי דלי שומן, שיחממו אתכם ליד כוס תה של חורף. ביצה אחת בלבד, מעט סוכר ותוספת מחית בננה לבצק - כל אלה מאפשרים להפחית בכמות השומן והקלוריות ויוצרים ביסקוטי במרקם מושלם. אפשר להכין את הביסקוטי ללא תוספות, אבל אני לא מוותרת עליהן - בסך הכל 50 גרם שוקולד ו-30 גרם אגוזים שמתחלקים על 100 (!) עוגיות ביס. כדי לחסוך בעוד כמה קלוריות אני משתמשת בשוקולד ללא תוספת סוכר. לשיקולכם.

מצרכים

עוגיות

  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה L
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 1 בננה בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל

תוספות (לא חובה)

  • 1/3
    כוס או 30 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח עם אבקת סודה לשתייה. מוסיפים ביצה, סוכר, מחית בננה ותמצית וניל ומערבבים בעזרת כף רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד. מערבבים פנימה אגוזי לוז ושברי שוקולד.
  3. מפזרים קמח בנדיבות על משטח העבודה. בעזרת כף מניחים רבע מהבצק הדביק על הקמח ומגלגלים אותו לקימוח מכל הכיוונים. מגלגלים את הבצק לגליל צר (קוטר 2-3 ס”מ) באורך 35 ס”מ בערך, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הגליל יהיה מצופה קמח וזה בסדר. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (לקבלת 4 גלילים) ומקמחים לפי הצורך.
  4. אופים 15-20 דקות, עד שהגלילים תפוחים, זהובים ויציבים אך עדיין רכים ללחיצה. מצננים לחלוטין (חשוב! אחרת יהיה קשה לפרוס והמאפה יתפורר).
  5. מחממים תנור ל-130 מעלות.
  6. פורסים כל כיכר אפויה לפרוסות בעובי 1 ס”מ (ישר או באלכסון). מחזירים לייבוש בתנור במשך כ-25-35 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody