ביסקוטי וניל עם פקאן ופצפוצי שוקולד

ביסקוטי וניל עם פקאן ופצפוצי שוקולד אלה עוגיות איטלקיות יבשות מפורסמות, פשוטות להכנה, שכיף להכין לבד בבית עם שפע תוספות טעימות
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

  • 500
    גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 4 ביצים L
  • 300
    גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות ברנדי
  • 200
    גרם או 2 כוסות אגוזי פקאן
  • 1 כוס שוקולד צ’יפס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
  4. מוסיפים פקאנים ושוקולד צ’יפס ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק.
  5. בידיים נקיות ורטובות יוצרים מהבצק 2 “נקניקים” שמנמנים באורך כ-30 ס”מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט.
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהכיכרות מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות ללחיצה. מצננים לחלוטין (אחרת השוקולד יימרח במהלך הפריסה).
  7. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  8. בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת גבוהה ואטומה.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody