בורקס תורכי עם גבינות ותרד

קרין גורן מכינה בורקס תורכי משגע ממש כמו בשוק במילוי תרד וגבינות. משתמשים בבצק עלים מוכן ומכינים בורקס פריך במהירות ובקלי קלות
קרין גורן מכינה בורקס תורכי משגע ממש כמו בשוק במילוי תרד וגבינות. משתמשים בבצק עלים מוכן ומכינים בורקס פריך במהירות ובקלי קלות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי תרד ובולגרית

זיגוג וקישוט


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. בקערית מערבבים את הביצה עם החומץ.
  4. מכינים את המילוי: שוטפים היטב את התרד ומייבשים במייבש חסות או על מגבת נייר. קוצצים גס בסכין.
  5. בפומפייה או מעבד מזון מגרדים גס את הגבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ.
  6. פותחים לגמרי את גליל הבצק על משטח העבודה. מחלקים למלבנים ברוחב 15 על 20 ס”מ. משמנים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק, כך שהצד הרחב מקביל אלינו. משמנים גם את הבצק עצמו ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר, גדול פי 3 בערך מהגודל המקורי (לא נורא אם הבצק קצת נקרע - העיקר שיהיה דק-דק). מדי פעם משמנים שוב את המשטח והבצק.
  7. מניחים בפס נדיב את המלית בתחתית מלבן הבצק (5 כפות בערך). מגלגלים לרולדה ומקפלים ל-3. חוזרים על הפעולות עם מלבני הבצק האחרים ושאר המלית.
  8. מסדרים את הבורקסים בצפיפות על גבי התבנית ומברישים בתערובת הביצה. מקשטים בשומשום ואופים 40-35 דקות להשחמה.

הערות

  • מיקום התבניות בתנור לא משנה. אפשר לאפות כמה תבניות בבת אחת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    יפעת

    אני לא ייבשתי את התרד האמת קניתי מנגולד ויצאו לי מלא מים באפיה !!!!

      Avatar
      קרין גורן

      היי יפעת, להבא חשוב לייבש גם אם את משתמשת במנגולד

    Avatar
    רותם

    האם אחרי האפייה, אפשר להקפיא בורקסים אלו ?איך הם יוצאים מההקפאה?

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר בהחלט, יוצאים טוב אבל לא כמו שהם מייד אחרי ההכנה

      Avatar
      קרין גורן

      180 מעלות, טורבו.

הצג עוד

קטגוריות