בורקס תורכי עם גבינות ותרד

קרין גורן מכינה בורקס תורכי משגע ממש כמו בשוק במילוי תרד וגבינות. משתמשים בבצק עלים מוכן ומכינים בורקס פריך במהירות ובקלי קלות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

מילוי תרד ובולגרית

  • 4 כוסות עלי תרד
  • 250 גרם גבינת פטה 5%
  • 250 גרם גבינה צהובה 28%

בצק

  • 1 ק"ג בצק עלים קפוא
  • 1 כוס שמן קנולה

זיגוג וקישוט

  • 1 ביצה L
  • 1 כף חומץ 5%
  • 1/4 כוס שומשום

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. בקערית מערבבים את הביצה עם החומץ.
  4. מכינים את המילוי: שוטפים היטב את התרד ומייבשים במייבש חסות או על מגבת נייר. קוצצים גס בסכין.
  5. בפומפייה או מעבד מזון מגרדים גס את הגבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ.
  6. פותחים לגמרי את גליל הבצק על משטח העבודה. מחלקים למלבנים ברוחב 15 על 20 ס”מ. משמנים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק, כך שהצד הרחב מקביל אלינו. משמנים גם את הבצק עצמו ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר, גדול פי 3 בערך מהגודל המקורי (לא נורא אם הבצק קצת נקרע - העיקר שיהיה דק-דק). מדי פעם משמנים שוב את המשטח והבצק.
  7. מניחים בפס נדיב את המלית בתחתית מלבן הבצק (5 כפות בערך). מגלגלים לרולדה ומקפלים ל-3. חוזרים על הפעולות עם מלבני הבצק האחרים ושאר המלית.
  8. מסדרים את הבורקסים בצפיפות על גבי התבנית ומברישים בתערובת הביצה. מקשטים בשומשום ואופים 40-35 דקות להשחמה.

הערות

  • מיקום התבניות בתנור לא משנה. אפשר לאפות כמה תבניות בבת אחת

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody