בורקס מלאווח עם קשקבל

בורקס מלאווח פריך וזהוב מבצק מוכן במילוי תפוחי אדמה וגבינת קשקבל
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1
    גביע או 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 ביצה M
  • 250 גרם גבינת קשקבל
  • 1 חבילה מלאווח
  • 1 תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים עד לריכוך.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומגרדים פנימה את הקשקבל.
  4. מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן וחוצים לשניים (מרכיבים כל בורקס מחצי מלאווח).
  5. שמים כף של המלית בצד אחד של 1/2 המלאווח ומקפלים לשניים.
  6. מהדקים את השוליים בעזרת שיני המזלג, כדי שהם לא ייפתחו באפייה. מסדרים על גבי התבנית, אופים 25 דקות להשחמה ומגישים.

הערות

  • אם רוצים, טובלים את הבורקסים לפני האפייה בקערה עם שומשום, לקישוט

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody