בורקיטס חציל ובולגרית

קבלו המלצה חמה על מתכון בורקיטס חציל ובולגרית - מאפה ביתי מלוח מבצק פריך פרווה ומלית זריזה על בסיס סלט חצילים מוכן וגבינה בולגרית
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

  • 100 גרם מרגרינה
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 1 כפית מלח דק
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל מים
  • 500 גרם קמח לבן

מלית

  • 1
    קופסה או 250 גרם סלט חציל קלוי מוכן
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 קובייה גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת קשקבל

הברשה

  • 1 ביצה L

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל החומרים חוץ מהקמח, רק עד שהמרגרינה נמסה (לא להרתיח).
  2. שמים קמח בקערה ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה תוך לישה. לשים לבצק אחיד וחלק. ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הנוזלים - כשהבצק נעים למגע ולא דביק מפסיקים להוסיף נוזלים.
  3. מניחים את הבצק במקרר למשך 1/2 שעה.
  4. מערבבים יחד את חומרי המלית.
  5. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ.
  6. קורצים עיגולים ומניחים כפית מלית במרכז כל עיגול.
  7. מברישים את השוליים בביצה, מקפלים לחצי ולוחצים לאיטום השוליים.
  8. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
  9. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר, אבל מחממים לפני ההגשה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody