בבקה של סבתא במלית קקאו

בבקה של סבתא במלית קקאו - עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
בבקה של סבתא במלית קקאו - עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בבקה לא מתפיחים שוב לפני האפייה כי ככה הסבתות היו אופות. העוגה מתקבלת קצת דחוסה ובזה קסמה. מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה.

מצרכים

מצרכים


בצק


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  4. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.
  5. מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב.
  6. מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (61)

Avatar

    Avatar
    merav miryam yishay

    רוןן, יה תותח עלל! פעם ראשונה שאני עושה את הבצק שמרים לעוגת שמרים לכבוד שבת קודש. אמאלה, איזה עוגות יצאו.. פצצות לגבות❤.

      Avatar
      קרין גורן

      תודה רבה מירב

    Avatar
    ליאור

    שמתי בתוך התערובת בטעות פי שניים מרגרינה. יש מה לעשות עם זה?

      Avatar
      קרין גורן

      רק להכפיל את שאר המצרכים כדי להכין כמות כפולה

    Avatar
    טליה

    האם העוגה מתאימה להקפאה? (לאחר האפיה כמובן)..

      Avatar
      קרין גורן

      כן, אין בעיה

הצג עוד

קטגוריות