בבקה של סבתא במלית קקאו

בבקה של סבתא במלית קקאו - עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
בבקה של סבתא במלית קקאו - עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בבקה לא מתפיחים שוב לפני האפייה כי ככה הסבתות היו אופות. העוגה מתקבלת קצת דחוסה ובזה קסמה. מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה.

עוגות שמרים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  4. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.
  5. מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב.
  6. מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (63)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      היי טל, ניתן להמיר למחמאה

הצג עוד

קטגוריות