בבקה שוקולד בקלי קלות מבצק שמרים מוכן

תמיד חלמתם להכין בבקה שוקולד? קרין גורן מראה כמה זה פשוט - משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומכינים עוגת שמרים בלי התפחה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

מלית שוקולד

זיגוג ופירורי בצק

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה.
  3. מכינים את המלית: מחממים את כל רכיבי המלית בסיר או מחבת על אש קטנה, להמסה. מצננים עד לקבלת מרקם ממרח שוקולד.
  4. פותחים את הבצק על משטח העבודה המקומח ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל רבע מהבצק למלבן הכי דק שאפשר (באורך תבנית אינגליש קייק אבל יותר רחב). מדי פעם מרימים את הבצק ומקמחים את המשטח כדי שהבצק לא יידבק. מורחים כל חלק ב-1/4 מממרח השוקולד ומגלגלים לרולדה. מפתלים יחד כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים ל-2 התבניות.
  5. מכינים את פירורי הבצק: בקערה מעבדים בידיים את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבלים פירורים לא אחידים.
  6. מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים את פירורי הבצק ואופים 50 דקות. מצננים ומגישים.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק
  • מומלץ לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כשהיא שחומה, בערך אחרי 30 דקות של אפייה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    סיוון

    שלום אני רוצה להכין מילוי עם פחות חמאה רק מ100 גרם חמאה ולשים 2 שוקולד מריר. זה ניתן או לא ייצא טוב? אני מכינה ב 2 תבניות אינגליש קייק. דבר נוסף מה הכמויות שצריך של קקאו וסוכר ל 200 גרם שוקולד מריר ו- 100 גרם חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להוריד מכמות החמאה אבל זה יפגע בעסיסיות של העוגה, היא תצא יבשה יותר

    Avatar
    אושרת

    ל – 2 תבניות ארוכות, במלית ניתן לשים רק 100 גרם חמאה ולהשלים את השאר בשמן או שזה לא טוב ? ואם כן כמה שמן להשלים אם אני שמה 200 גרם שוקולד מריר? ולגבי הקקאו והסוכר זה נשאר אותה כמות?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את המילוי בממרח שוקולד, אי אפשר להחליף חמאה בשמן במילוי.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody