
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית שוקולד
-
200 גרם חמאה
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/4כוס או 35 גרם אבקת קקאו
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
בצק
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא

אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה.
- מכינים את המלית: מחממים את כל רכיבי המלית בסיר או מחבת על אש קטנה, להמסה. מצננים עד לקבלת מרקם ממרח שוקולד.
- פותחים את הבצק על משטח העבודה המקומח ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל רבע מהבצק למלבן הכי דק שאפשר (באורך תבנית אינגליש קייק אבל יותר רחב). מדי פעם מרימים את הבצק ומקמחים את המשטח כדי שהבצק לא יידבק. מורחים כל חלק ב-1/4 מממרח השוקולד ומגלגלים לרולדה. מפתלים יחד כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים ל-2 התבניות.
- מכינים את פירורי הבצק: בקערה מעבדים בידיים את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבלים פירורים לא אחידים.
- מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים את פירורי הבצק ואופים 50 דקות. מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה.
- מכינים את המלית: מחממים את כל רכיבי המלית בסיר או מחבת על אש קטנה, להמסה. מצננים עד לקבלת מרקם ממרח שוקולד.
- פותחים את הבצק על משטח העבודה המקומח ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל רבע מהבצק למלבן הכי דק שאפשר (באורך תבנית אינגליש קייק אבל יותר רחב). מדי פעם מרימים את הבצק ומקמחים את המשטח כדי שהבצק לא יידבק. מורחים כל חלק ב-1/4 מממרח השוקולד ומגלגלים לרולדה. מפתלים יחד כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים ל-2 התבניות.
- מכינים את פירורי הבצק: בקערה מעבדים בידיים את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבלים פירורים לא אחידים.
- מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים את פירורי הבצק ואופים 50 דקות. מצננים ומגישים.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק
- מומלץ לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כשהיא שחומה, בערך אחרי 30 דקות של אפייה
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק
- מומלץ לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כשהיא שחומה, בערך אחרי 30 דקות של אפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
לא צריך להתפיח ? כי במתכונים אחרים עם הבצק המוכן כן צריך להתפיח
באיזה מתכונים אחרים?