בבקה שוקולד בקלי קלות מבצק שמרים מוכן

תמיד חלמתם להכין בבקה שוקולד? קרין גורן מראה כמה זה פשוט - משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומכינים עוגת שמרים בלי התפחה
תמיד חלמתם להכין בבקה שוקולד? קרין גורן מראה כמה זה פשוט - משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומכינים עוגת שמרים בלי התפחה
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


מלית שוקולד

זיגוג ופירורי בצק


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה.
  3. מכינים את המלית: מחממים את כל רכיבי המלית בסיר או מחבת על אש קטנה, להמסה. מצננים עד לקבלת מרקם ממרח שוקולד.
  4. פותחים את הבצק על משטח העבודה המקומח ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל רבע מהבצק למלבן הכי דק שאפשר (באורך תבנית אינגליש קייק אבל יותר רחב). מדי פעם מרימים את הבצק ומקמחים את המשטח כדי שהבצק לא יידבק. מורחים כל חלק ב-1/4 מממרח השוקולד ומגלגלים לרולדה. מפתלים יחד כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים ל-2 התבניות.
  5. מכינים את פירורי הבצק: בקערה מעבדים בידיים את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבלים פירורים לא אחידים.
  6. מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים את פירורי הבצק ואופים 50 דקות. מצננים ומגישים.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק
  • מומלץ לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כשהיא שחומה, בערך אחרי 30 דקות של אפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    אירית

    לא צריך להתפיח ? כי במתכונים אחרים עם הבצק המוכן כן צריך להתפיח

      Foody team
      Foody team

      באיזה מתכונים אחרים?

הצג עוד

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody