אקלרים חלבה-שוקולד

אקלרים חלבה-שוקולד זה קינוח צרפתי קלאסי - פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט מהמם של חלבה מסולסלת מתוקה
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט של חלבה מסולסלת (“שערות חלבה”). חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפייה, אחרת האקלרים יצנחו ויאבדו צורה.

מצרכים

אקלרים

קצפת חלבה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
  3. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
  7. מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
  8. מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
  9. מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
  10. שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (9)

    Avatar
    הראל פרדי

    אני חוזר עשיתי הכול לפי הוראות שלך ובסוף הבצק יצא לא מוצק. מהסכית

      Avatar
      Foody Foody

      בצק של פחזניות או אקלרים לא אמור להיות מאוד מוצק. הוא אמור להיות רך דיו כדי שנוכל לזלף אותו. אם הוא היה נוזלי מדי יכול להיות שהוספת יותר מדי ביצים או מעט מדי קמח.

    Avatar
    שירה כהן

    אפשר במקום המים בבצק לשים חלב? כלומר להחליף אתה מים בחלב?

      Avatar
      Foody Foody

      במקרה הזה עדיף להצמד למתכון כפי שרשום

    Avatar
    רותם

    אם אני רוצה להמיר את האקלר המתוק למלוח, איך אני עושה את ההמרה?(אני בטוחה שהסוכר הכרחי לגיבוש הבצק, השאלה מה יהפוך את המאפה למלוח)

      Avatar
      Foody Foody

      פשוט להוריד את הסוכר,
      ובכל מקרה גם עם מעט (חצי כפית עד כפית) סוכר אפשר להשתמש בהן למלוח, הן לא מתוקות מדי והמילוי נותן להן את הכיוון

    Avatar
    רננה

    תודה על המתכונים, האם אפשר להחליף את החמאה למרגרינה או לכל דבר שיתן אקלרים פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר למרגרינה או מחמאה

    Avatar
    קרינה

    אחלה בצק מכינה קבוע אותו.ניסיתי ליפני מתכונים אחרים היו על הפנים והבצק הזה הכי טעים.צריך לבקפיד על הוראות ההכנה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody