
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס
בצק אלפחורס
-
200 גרם חמאה רכה
-
200גרם או 2 שקיות אבקת סוכר
-
3 חלמונים L
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קורנפלור
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלית
ציפוי
אופן הכנה
- בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
- מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
קטגוריות
מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.
תגובות (248)
מה אפשר לעשות עם החלבונים?
לשמור במקרר ולהכין נשיקות או עוגת פבלובה
האם אפשר להכין את הבצק פרווה
כן. מחליפים את החמאה במחמאה.
האם ניתן לשים את הבצק בפריזר ולקצר את זמן ההמתנה?
כן, אבל לבדוק מידי פעם שלא יקפא – יהיה קשה לעבוד איתו
זה המתכון הטוב בותר לאלפחורס !! אני מכינה אותו באופן קבוע והוא מושלם. אפילו העוגיות ככה בלי כלום טעימות.חייבת לציין שהבצק הפעם יצא לי קצת מתפורר ואחרי הקירור הכל היה מושלם אז לא להילחץ יותר מדי.
שמחה שאהבת!