אלפחורס

אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
  • קרין
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס


plus minus

בצק אלפחורס

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (391)

Avatar

    Avatar
    אפרת

    האם אפשר לשים 3 ביצים שלמות במקום 6 חלמונים?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אפרת, לא, יש צורך לשים 6 חלמונים

    Avatar
    מרים אלבז

    היי, כתבתם בתגובות להשתמש ב80 גרם פודינג וניל אבל במתכון לא כתוב בכלל פודינג.

      Avatar
      קרין גורן

      היי מרים, אפשר להכין את המתכון ללא פודינג וניל, המתכון עודכן

הצג עוד

קטגוריות

מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.