
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס
בצק אלפחורס
-
200 גרם חמאה רכה
-
200גרם או 2 שקיות אבקת סוכר
-
3 חלמונים L
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קורנפלור
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלית
ציפוי
אופן הכנה
- בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
- מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
קטגוריות
מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.
תגובות (194)
הייתי שמה רק 100 ג”ר סוכר ,עוגיות יצאו יותר מדי מתוקות …תודה על המתכון
תודה על השיתוף. מתיקות היא עניין של טעם אישי ((: חג שמח!
הכנתי מספר פעמים ויצא מעלףףף אבל לא מבינה למה העוגיות ” מתרחבות” לי בתנור
העוגיות נוטות להתרחב מעט בגלל החמאה ואבקת האפייה. אפשר להכין אותן מעט קטנות יותר מהגודל הרצוי כדי לתת להן “מקום” להגיע לגודל שאתם אוהבים. בהצלחה!
מה נותן האינסטנט פודינג?
בעיקר מייצב כי יש בו מעט ג’לטין.
במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג?
א כדאי להחליף את האינסטנט פודינג בגלל שיש בו שילוב מרכיבים שקשה לפרוט לפרטים.
האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה או במרגרינה?
כן, זה אפשרי. בהצלחה!
אפשר להכין את הבצק לילה לפני?
כן, זה אפשרי. כמובן לשמור במקרר. בהצלחה (:
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח תפוחי אדמה?
כן, זה אפשרי. בהצלחה!
אם העוגיות יצאו לי מתוקות מדי ורוצים פחות מתוק מה אפשר להוריד שלא יפגע בבצק עצמו ובמרקם העוגיות? (אבקת סוכר/אינסטנט פודינג)
אפשר להפחית מאבקת הסוכר ומהסוכר. לא מהאינסטנט פודינג (יש בו גם חומרים מייצבים). בהצלחה!
לא הבנתי אם אפשר להחליף את הקורנפלור עם קמח תפוחי אדמה. לחלק את עונה שכן ולחלק שלא..
אפשר להחליף קורנפלור בקמח תפוחי אדמה. המשל השאלה איננו מובן. בהצלחה!
איך הופכין את זה ללא גלוטן?
אפשר לנסות להמיר אתהקמח בקמח שקדים או קמח קונדיטור ללא גלוטן. בהצלחה!