אלפחורס

אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס

בצק אלפחורס

אופן הכנה

  1. בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (120)

    Avatar
    שני

    הבצק יצא מתוק מידיי וזה עוד אחרי ששמתי 150 גר’ אבקת סוכר ולא כמו במתכון.

    Avatar
    אלה

    האם צריך לשמור את העוגיות במקרר?

      Foody team
      Foody team

      מומלץ לשמור את העוגיות במקרר.

    Avatar
    ליאור קופר

    למה העוגיות מתרחבות באפייה ולא שומרות עם צורתן ?

      Foody team
      Foody team

      הבצק עשיר בחמאה לכן הוא מתרחב בחום האפייה ולכן כתוב במתכון לרווח בין בעיגולים על התבנית לפני האפייה. בהצלחה.

    Avatar
    נירית

    מה אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג? אני גרה בחול וזה מצרך שלא קיים פה

      Foody team
      Foody team

      אבקת אינסטנט מכילה כבר סוכר, טעם וג’לטין לייצוב לכן קשה לומר במה להחליף בדיוק. נסי למצוא אבקה להכנת פודינגים או מוסים. עד כמה שידוע לי יש לזה מקבילה גם בחו”ל. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.