אלפחורס

אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס

בצק אלפחורס

אופן הכנה

  1. בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (29)

Avatar

    Avatar
    נועה כהן

    אם אין ברשותי מיקסר עם וו לישה או גיטרה האם אני יכולה ללוש ביד את הבצק?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר במעבד מזון

    Avatar
    נ

    אפשר להשאיר את הבצק במקרר ליותר משעתיים – ליום, ואחכ לקרוץ דיסקיות ולאפות?

      Avatar
      Foody Foody

      כן בוודאי 🙂

    Avatar
    אסתר

    אני עובדת עם משקל גרמים והבצק יצא מאד מפורר. רידדתי אותו רק כששמתי אותו בין 2 דפי פרגמנט וגם זה לקח נצח. לבסוף העוגיות יצאו מאד קשות. מאד מאכזב וחבל על כל הזמן שלקח.

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן שהיה חסר ממש טיפה נוזלים או שומן בבצק. לפעמים קמחים שונים מתנהגים בצורה שונה, ואפילו תוספת כל כפית חמאה או תמצית וניל עושה את ההבדל

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה כמובן יתן טעם קוקוסי יותר לעוגיות

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.