אלפחורס

אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס

בצק אלפחורס

אופן הכנה

  1. בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (248)

Avatar

    Avatar
    אביגיל זרוג

    מה אפשר לעשות עם החלבונים?

      Foody team
      Foody team

      לשמור במקרר ולהכין נשיקות או עוגת פבלובה

      Foody team
      Foody team

      כן. מחליפים את החמאה במחמאה.

    Avatar
    שיר פלג

    האם ניתן לשים את הבצק בפריזר ולקצר את זמן ההמתנה?

      Foody team
      Foody team

      כן, אבל לבדוק מידי פעם שלא יקפא – יהיה קשה לעבוד איתו

    Avatar
    אורטל עוזר

    זה המתכון הטוב בותר לאלפחורס !! אני מכינה אותו באופן קבוע והוא מושלם. אפילו העוגיות ככה בלי כלום טעימות.חייבת לציין שהבצק הפעם יצא לי קצת מתפורר ואחרי הקירור הכל היה מושלם אז לא להילחץ יותר מדי.

      Foody team
      Foody team

      שמחה שאהבת!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.