אלפחורס

אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס

בצק אלפחורס

אופן הכנה

  1. בצק אלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מילוי: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (194)

Avatar

    Avatar
    אנה שלום

    הייתי שמה רק 100 ג”ר סוכר ,עוגיות יצאו יותר מדי מתוקות …תודה על המתכון

      Foody team
      Foody team

      תודה על השיתוף. מתיקות היא עניין של טעם אישי ((: חג שמח!

    Avatar
    אורלי

    הכנתי מספר פעמים ויצא מעלףףף אבל לא מבינה למה העוגיות ” מתרחבות” לי בתנור

      Foody team
      Foody team

      העוגיות נוטות להתרחב מעט בגלל החמאה ואבקת האפייה. אפשר להכין אותן מעט קטנות יותר מהגודל הרצוי כדי לתת להן “מקום” להגיע לגודל שאתם אוהבים. בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      בעיקר מייצב כי יש בו מעט ג’לטין.

    Avatar
    שחר פתע שוב

    במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג?

      Foody team
      Foody team

      א כדאי להחליף את האינסטנט פודינג בגלל שיש בו שילוב מרכיבים שקשה לפרוט לפרטים.

    Avatar
    .

    האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה או במרגרינה?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    עינב ידגאר

    אפשר להכין את הבצק לילה לפני?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. כמובן לשמור במקרר. בהצלחה (:

    Avatar
    ליאורה

    במקום קורנפלור אפשר לשים קמח תפוחי אדמה?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    שיר

    אם העוגיות יצאו לי מתוקות מדי ורוצים פחות מתוק מה אפשר להוריד שלא יפגע בבצק עצמו ובמרקם העוגיות? (אבקת סוכר/אינסטנט פודינג)

      Foody team
      Foody team

      אפשר להפחית מאבקת הסוכר ומהסוכר. לא מהאינסטנט פודינג (יש בו גם חומרים מייצבים). בהצלחה!

    Avatar
    מרים

    לא הבנתי אם אפשר להחליף את הקורנפלור עם קמח תפוחי אדמה. לחלק את עונה שכן ולחלק שלא..

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף קורנפלור בקמח תפוחי אדמה. המשל השאלה איננו מובן. בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      אפשר לנסות להמיר אתהקמח בקמח שקדים או קמח קונדיטור ללא גלוטן. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.