אוזני המן נימוחות

אוזני המן נימוחות ועדינות במיוחד, חמאתיות ונימוחות בזכות הבצק העדין שלהן במילוי פרג קלאסי שמכינים בקלי קלות. אפשר למלא בכל מה שאוהבים!
אוזני המן נימוחות ועדינות במיוחד, חמאתיות ונימוחות בזכות הבצק העדין שלהן במילוי פרג קלאסי שמכינים בקלי קלות. אפשר למלא בכל מה שאוהבים!
  • קרין
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

כבר פרסמתי בעבר כמה מתכונים לאוזני המן – אבל מאז שהתחלתי להכין אותן עם הבצק הזה (שאני קוראת לו “מאה–מאתיים-שתיים-שתיים”. הציצו בכמויות ותגלו למה…) – אלה אוזני ההמן הקבועות שלי. תוספת החלמונים ממש עושה בעיניי את ההבדל, והעוגיות שמתקבלות עדינות, חמאתיות ונימוחות במיוחד.

במלית הפרג אני משתמשת בסוד מתוק של סבתות – סולת! תוספת הסולת מקצרת את משך הבישול ומסמיכה את המלית בצ’יק.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

קישוט אחרי האפייה (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומצננים שעתיים: במעבד מזון מעבדים אבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
  2. מכינים את מלית הפרג ומצננים: בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקירור). מסירים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
  3. מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד השימוש (אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש).
  4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח, לעובי 1/2 ס”מ. לבצק מנוקד בפרג מבחוץ - כמו בתמונה - מפזרים מעט פרג שלם על המשטח לפני הרידוד.
  6. קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8-7 ס”מ (או כוס של קפה שחור) ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן. מרדדים שוב וקורצים את שאריות הבצק.
  7. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה (אוזני ההמן אמורות להישאר בהירות יחסית). מצננים לחלוטין.
  8. מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים. שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (80)

Avatar

    Avatar
    חן

    בסוף הכנתי עם 3 סוגי ממרחים של “המזווה המתוק” (הקפאתי לפני האפיה) ויצא להיט!! איך הייתי רוצה לתת לך משלוח מנות 🙂

    Avatar
    עדי

    היי! שאלה 🙂 אפשר להכין במיקסר עם וו לישה מתאים ולא במעבד מזון? 🙂

      Avatar
      קרין גורן

      היי עדי, בצק על טהרת חמאה תמיד עדיף להכין במעבד מזון. אבל אפשר גם במיקסר

הצג עוד

קטגוריות