קישוטים מהירים לעוגות וקינוחים

כמה פשוט, ככה מרשים - שלוש דרכים לשדרג קינוחים בעזרת שקית זילוף (ושיפוד).

פסי שוקולד

ממיסים שוקולד (לבן, חלב או מריר) במיקרוגל או מעל סיר עם אדים.

מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה או לשקית סנדביצ’ים. גוזרים את קצה שקית הזילוף או את פינת שקית הסנדוויצ’ים, כך שיווצר פתח דקיק.

מזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה מעל הקינוחים.

מקררים עד התקשות השוקולד.

מעגל לבבות - קישוט לצלחת הגשה או פני עוגה

אם רוצים לקשט צלחת כמו בתמונות, מתחילים במילוי אתחתית של צלוחית הגשה ברוטב שוקולד מריר (שוקולד מריר מומס עם שמנת מתוקה).

ליצירת הלבבות, ממיסים שוקולד לבן ומעבירים לשקית זילוף. גוזרים את פיית השקית ליצירת פתח.

מזלפים נקודות של שוקולד לבן במעגל, במרחקים שווים פחות או יותר. הנקודות לא חייבות להיות זהות או סימטריות לגמרי.

ממקמים במרכז אחת הנקודות קצה של שיפוד (או קיסם ארוך, או חוד של סכין). בתנועה עגולה אחת, נעים עם השיפוד  לעבר הנקודה הסמוכה, במקביל להיקף, ממשיכים ממנה אל הנקודה הבאה- וכך הלאה, עד שהמעגל ננסגר

מניחים במרכז טבעת הלבבות שנוצרה את הקינוח.

הערה: ניתן לעטר באותה הטכניקה צלחת נקייה (ללא רוטב) או פני עוגה מצופה בקרם. אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד מומס אחר, בריבת חלב, ברוטב תותים סמיך- ועוד.

דוגמת פרח / קורי עכביש

לקישוט של פני עוגה

ממלאים שקית זילוף בריבת חלב נוזלית (אם הריבה סמיכה מדי, אפשר לחמם אותה מעט) או בשוקולד מומס.

מזלפים ספירלה: מתחילים במרכז העוגה וממשיכים בסיבובים הולכים ומתרחבים, כלפי חוץ.

בעזרת קיסם מותחים קו ישר ממרכז העוגה ועד השוליים.

מתרחקים מעט על גבי ההיקף (כשני סנטימטר הצידה מנקודת החיבור בין הקו להיקף) ומבצעים את הפעולה בכיוון ההפוך (מותחים את הקו מההיקף כלפי המרכז).

מותחים מהמרכז קו נוסף לכיוון השוליים, לנקודה במרחק של כשני סנטימטר מהחיבור הקודם.

ממשיכים למתוח קווים פנימה והחוצה לכל היקף העוגה.

קטגוריות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody