איך משתמשים בשקף?

הדרך המקצועית לשמירה על דפנות חלקות של עוגות ללא אפייה.

שקף לעוגה - מה זה בכלל?

שקף הוא רצועת פלסטיק שקופה, שנמכרת בגלילים בחנויות המתמחות לאפייה. השקף מיועד לשמירה על צורתן של עוגות ללא אפייה, כמו עוגות מוס ועוגות גבינה קרות. השקף נמכר בדרך כלל בגליל שממנו ניתן לגזור חתיכות באורך הרצוי.

ככל שרצועת השקף רחבה יותר (או גבוהה יותר)- היא תוכל להגן על עוגות בעלות שוליים יותר גבוהים. לא מומלץ להשתמש בשקף לאפייה- בחום גבוה עלולים להפלט חומרים שלא נפלטים בטמפרטורה רגילה. אם לא מצוין בפירוש על מוצר שהוא מיועד לאפייה לא שווה לקחת את הסיכון…

איך מניחים את השקף?

פשוט מאוד: לפני הרכבת העוגה מצמידים את השקף לדפנות העוגה מבפנים וגוזרים בהתאם להיקף - כאורך ההיקף הפנימי + חפיפה של כ-5 ס”מ לקילוף קל אחרי ההקפאה.

אגב, שימו לב שאתם משתמשים במספריים נקיים- ולא באלה שהילדים גוזרים איתם יצירות ועדיין מכוסים בדבק… ליתר ביטחון אפשר לייחד זוג מספריים אחד רק למטבח.

אחרי שהרצועה נמדדה ונגזרה מסדרים אותה בצמוד לדפנות. אם העוגה מכילה בסיס אפוי (כמו עוגת גבינה ופירורים) ממקמים את השקף מעל הבסיס, לאחר האפייה והצינון שלו ולפני הרכבת הקרם הקר. כדי להבטיח שהשקף לא יזוז אפשר להרטיב אותו במעט מים, בצד שיוצמד לתבנית.

מתי מסירים את השקף?

עדיף לקלף את השקף כשהעוגה קרה ויציבה מאוד- כך השקף יפרד בקלות ויותיר את הדפנות חלקות. אם העוגה לא עוברת במילא הקפאה ארוכה, כדאי לקרר אותה לפחות לכמה דקות במקפיא לפני הסרת השקף.

קטגוריות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody