איך מכינים חמאה ביתית?

מתכננים להכין סופגניות אבל שכחתם לקנות חמאה?  בסופר השכונתי עוד לא שמעו ש”משבר החמאה” נגמר? כך תכינו חמאה ביתית משמנת מתוקה (וכבונוס, תקבלו גם רוויון ביתי עדין).

העיקרון

שלוש השיטות הבאות מבוססות על עקרון זהה- עיבוד יתר של שמנת מתוקה ייתן לנו חמאה שצפה בריוויון. מה שנותר הוא רק לסנן את החמאה מהרוויון.

שני מיכלי שמנת מתוקה יתנו לנו בערך 200 גרם חמאה. לא חסכוני במיוחד, אבל בתור פתרון חירום זה לא רע.

חשוב לדעת: ככל שאחוזי השומן בשמנת גבוהים יותר - כך נקבל יותר חמאה ופחות רוויון, וגם, אין בעיה להשתמש בשמנת עמידה להכנת החמאה.

שיטת הבקבוק - השיטה הפרימיטיבית

מוזגים שמנת מתוקה לבקבוק ליטר וחצי ריק ונקי. משקשקים ומנערים 3 דקות עד שרואים גרגירי חמאה צפים בנוזל. מסננים (כדאי גם לשטוף את החמאה במים קרים משאריות הנוזל החמצמץ) מניחים על נייר אפייה לייבוש ממי השטיפה ומשתמשים.

שיטת מעבד המזון - השיטה המהירה

מעבדים 2 דקות בערך - עד שהשמנת מתפרקת לגושים+נוזל. מסננים ומשתמשים. להכנת ממרח חמאה רך יותר מחזירים למעבד מזון עם 2 כפות מים קרים ומעבדים עד לקבלת ממרח חמאה חלק. לחמאה מלוחה - מוסיפים מלח לפי הטעם בשלב זה.

שיטת המיקסר - לאט ובטוח

מקציפים הקצפת יתר (כ-10 דקות או יותר) עד שהחמאה הופכת לגרגירים קטנים ובהמשך לגושי חמאה גדולים שצפים בנוזל. מסננים (כדאי לשטוף את החמאה במים קרים משאריות הנוזל החמצמץ). מניחים על נייר אפייה לייבוש ממי השטיפה ומשתמשים.

ומה עושים עם הנוזל?

הנוזל שנותר הוא ה- buttermilk המקורי, זה שבהשראתו פותח הרוויון התעשייתי. זהו למעשה רוויון ביתי עדין, עם טעם פחות חמצמץ. ניתן להשתמש בו כתחליף לשמנת חמוצה או חלב בעוגות בחושות ואפילו לשתות אותו כמו שהוא.

קטגוריות

תגובות (11)

    Avatar
    יפה סביון

    אנסה בתודה את שלוש השיטות, האם אקבל מהם גבינת מסקרפונה אשר ממילא היא מזכירה חמאה בטעם שמנת מתוקה קרובת משפחה, אז שאלתי , האם לא כדאי לקנות ישר את גבינת המסקרפונה ולקרוא לה גם חמאה לעת מצוא בשל צוק העיתים הזמני נצחי תשג

      Avatar
      Foody Foody

      מסקרפונה אינה חמאה 🙂

    Avatar
    נעמי חנה

    וואו, הכנתי ויצא מעולה!

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא!

    Avatar
    יעל

    האם החמאה הזו מתאימה גם לעוגיות חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט 🙂

    Avatar
    ניב

    ניסיתי פעמיים, עם שני מיכלי שמנת 32% של השף הלבן. למה אני לא מצליח?? הקצפתי כמעט חצי שעה וזה נהיה סמיך יותר אבל ממש לא מתקרב להפוך לגושים. בסוף ישרף המיקסר… מה אני עושה לא נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן שהמיקסר שאתה משתמש בו אינו מספיק חזק?

    Avatar
    שרי

    חייבת לומר שפעלתי לפי ההוראות והקצפתייותר מעשר דקות על העוצמה הגבוהה ביותר ולא קבלתי חמאה אלא גוש אחד גדול ללא הפרדת נוזלים, רך ומוזר. חשבתי לקחת את זה בתור קצפת שבעלי אוהב אבל אז טעמתי והטעם היה של חמאה. התעודדתי. העברתי עם כף את כל הקצפת הקשיחה מעט לחיתול בד של תינוקות והתחלתי ללחוץ ולסנן הרבה זמן. ובסוף….. חמאה מעולה. טעם ומרקם בדיוק של חמאה!! אז לא להתייאש. יש פה תגובה שנראה לי מתאימה למה שקרה לי.. תנסו לסנן אחרי ההקצפה. הנוזלים יורדים ונשארת החמאה!! ואגב תודה על הרעיון. שוב מחסור בחמאה בחנויות.

      Avatar
      גאנם מולא

      שלום קרין. תודה רבה על הרעיון והמאמץ. האם תאריך התפוגה של הרוויון והחמאה נשאר כתאריך המקורי של השמנת או שזה מתארך (של החמאה לפחות) בגלל ההרכב השומני והאם ישנה נוסחה לחישוב התאריך החדש? תודה ויום נעים וטעים שיהיה לך

      Foody team
      Foody team

      היי, אם שוטפים את החמאה שהתקבלה היטב במים משאריות הרוויון, היא תחזיק מעמד הרבה זמן במקרר, כמו חמאה קנויה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody