איך מכינים חמאה ביתית?

מתכננים להכין סופגניות אבל שכחתם לקנות חמאה?  בסופר השכונתי עוד לא שמעו ש”משבר החמאה” נגמר? כך תכינו חמאה ביתית משמנת מתוקה (וכבונוס, תקבלו גם רוויון ביתי עדין).

העיקרון

שלוש השיטות הבאות מבוססות על עקרון זהה- עיבוד יתר של שמנת מתוקה ייתן לנו חמאה שצפה בריוויון. מה שנותר הוא רק לסנן את החמאה מהרוויון.

שני מיכלי שמנת מתוקה יתנו לנו בערך 200 גרם חמאה. לא חסכוני במיוחד, אבל בתור פתרון חירום זה לא רע.

חשוב לדעת: ככל שאחוזי השומן בשמנת גבוהים יותר - כך נקבל יותר חמאה ופחות רוויון, וגם, אין בעיה להשתמש בשמנת עמידה להכנת החמאה.

שיטת הבקבוק - השיטה הפרימיטיבית

מוזגים שמנת מתוקה לבקבוק ליטר וחצי ריק ונקי. משקשקים ומנערים 3 דקות עד שרואים גרגירי חמאה צפים בנוזל. מסננים (כדאי גם לשטוף את החמאה במים קרים משאריות הנוזל החמצמץ) מניחים על נייר אפייה לייבוש ממי השטיפה ומשתמשים.

שיטת מעבד המזון - השיטה המהירה

מעבדים 2 דקות בערך - עד שהשמנת מתפרקת לגושים+נוזל. מסננים ומשתמשים. להכנת ממרח חמאה רך יותר מחזירים למעבד מזון עם 2 כפות מים קרים ומעבדים עד לקבלת ממרח חמאה חלק. לחמאה מלוחה - מוסיפים מלח לפי הטעם בשלב זה.

שיטת המיקסר - לאט ובטוח

מקציפים הקצפת יתר (כ-10 דקות או יותר) עד שהחמאה הופכת לגרגירים קטנים ובהמשך לגושי חמאה גדולים שצפים בנוזל. מסננים (כדאי לשטוף את החמאה במים קרים משאריות הנוזל החמצמץ). מניחים על נייר אפייה לייבוש ממי השטיפה ומשתמשים.

ומה עושים עם הנוזל?

הנוזל שנותר הוא ה- buttermilk המקורי, זה שבהשראתו פותח הרוויון התעשייתי. זהו למעשה רוויון ביתי עדין, עם טעם פחות חמצמץ. ניתן להשתמש בו כתחליף לשמנת חמוצה או חלב בעוגות בחושות ואפילו לשתות אותו כמו שהוא.

קטגוריות

תגובות (8)

    Avatar
    יפה סביון

    אנסה בתודה את שלוש השיטות, האם אקבל מהם גבינת מסקרפונה אשר ממילא היא מזכירה חמאה בטעם שמנת מתוקה קרובת משפחה, אז שאלתי , האם לא כדאי לקנות ישר את גבינת המסקרפונה ולקרוא לה גם חמאה לעת מצוא בשל צוק העיתים הזמני נצחי תשג

      Avatar
      Foody Foody

      מסקרפונה אינה חמאה 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא!

    Avatar
    יעל

    האם החמאה הזו מתאימה גם לעוגיות חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט 🙂

    Avatar
    ניב

    ניסיתי פעמיים, עם שני מיכלי שמנת 32% של השף הלבן. למה אני לא מצליח?? הקצפתי כמעט חצי שעה וזה נהיה סמיך יותר אבל ממש לא מתקרב להפוך לגושים. בסוף ישרף המיקסר… מה אני עושה לא נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן שהמיקסר שאתה משתמש בו אינו מספיק חזק?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody