מזווה חומרי גלם לאפייה

הפעם אני מביאה את רשימת חומרי הגלם שכדאי שיהיו לכם במקרר, במקפיא ובמזווה.

הנה זה בא:

שוקולד

קונים ומאחסנים בארון סגור, ולא בארון שיש בו גם קמח (כי החרקים שלפעמים יש בקמח מאוד אוהבים שוקולד).

שוקולד מריר - מאיכות טובה (אני משתמשת בשוקולד בלגי 56% או מקסימום 63% מוצקי קקאו. המרוכזים יותר כבר קצת מרירים מדי בעיניי). אני מחזיקה לפחות 10 קילו ביום גרוע, אבל כל אחד לפי הקצב שלו… שווה לקנות בשק (5 או 10 קילו) בחנויות המתמחות, כדי להשיג אותו הכי בזול. אם אתם לא מחסלים שק שוקולד בקצב מהיר, כדאי להתארגן עם כמה חברים ולהתחלק בו.

שוקולד לבן - לקנות הכי טרי שיש. אם אתם מבחינים בקליפה דקה או עכירות על המטבעות - אל תקנו. שוקולד לבן ישן כמעט בלתי אפשרי להמיס, והוא מתפרק והופך לגרגירי.

שוקולד חלב - אני מחזיקה בכמויות קטנות בהרבה, הוא פחות משמש לאפייה.

קמח

קמח רב תכליתי, בכמות שמספיקה לכם לאפייה חודשית. כדאי לקנות גם כמה אריזות של קמח “לחם” עשיר בגלוטן, או לחילופין לקנות אבקת גלוטן בחנויות המתמחות ולהעשיר איתה את הקמח שאיתו אתם מתכוונים לאפות לחמים (גלוטן בכמות של 1% ממשקל הקמח, בערך כף גדושה גלוטן לקילו קמח רגיל).

מי שלא מכין קמח תופח ביתי (1 קילו קמח + 2 שקיות אבקת אפייה), כדאי שיחזיק גם קמח תופח. וכמובן קמח מלא למי שמשתמש.

אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה - כדאי לקנות בכמויות. מאוד מעצבן לגלות שאי אפשר לאפות רק כי נגמרה אבקת הסודה.

סוכר

סוכר לבן משמש בעיקר לאפייה, וכדאי לקנות ממנו מארז של 10 קילו ולאחסן בארון. במתכונים שלי אני משתמשת הרבה גם בסוכר חום כהה - אני עובדת עם הסוג שמגיע בשקית ניילון שטוחה, של סוגת טבע. זה שבקופסאות הפלסטיק עם המכסה הצבעוני פחות מומלץ בעיניי לאפייה, הוא הרבה פחות לח ומרקם המאפים יוצא פחות טוב באופן משמעותי.

אפשר להחזיק גם סוכר דמררה אבל לא חובה, אני כמעט ולא אופה איתו כי הוא גרגירי מאוד ויבש, ולא נמס כמעט במהלך האפייה. הוא מעולה לקישוט, כשרוצים את האפקט הגרגירי והמתפצח בפה. ולא לשכוח סוכר וניל, במיוחד למאפים מבוססי ביצים הוא מפיג את הריח ה”ביצתי” (למשל בביסקוטי).

מוצרי חלב

חמאה - לקנות ולשמור במדף סגור המיועד לה במקרר, היא סופחת ריחות בקלות. למי שמקפיד על פרווה - אז מרגרינה.

שמנת מתוקה - לפחות 32% שומן. (השמנת לבישול 15% שומן לא משמשת באפייה).

חלב 3% שומן (גם אם אתם שותים עם הקפה חלב 1%, לעוגות הוא לא מספיק עשיר).

ריוויון - מעולה להכנת עוגות בחושות, כמו גם שמנת חמוצה.

גבינה לבנה וגבינת שמנת - מתקלקלות די מהר, אז אותן אני דווקא קונה רק לפי הצורך ולא מחזיקה סטוקים.

שקדים ואגוזים

הכי טוב לקנות בזול בשוק, לא קלויים ובכמויות גדולות. שומרים במקפיא ומפשירים וקולים בתנור לפי הצורך. אגוזים או שקדים טחונים אני לא קונה אלא מכינה לבד (קולה וטוחנת גס/דק), אבל כן כדאי לקנות גם שבבי שקדים, שיפים מאוד לקישוט, ואבקת שקדים, שאי אפשר להכין לבד בבית. הסיבה - האבקה התעשייתית עשוייה משקדים אחרי שמיצו מהם את השומן, וזה מה שמאפשר לטחון אותם כל כך דק. בבית לא נצליח להגיע לטחינה לדרגת אבקה.

שיבולת שועל

שימו לב שאתם לא קונים קוואקר לבישול מהיר - כי זו שיבולת שועל טחונה והיא הופכת את העוגיות לדייסה במקום לקראנצ’יות. אני מחזיקה במקפיא 3-4 קילו לפחות, בהתחשב בכמויות שאני מכינה את עוגיות הגרנולה הממכרות.

שמרים

כמה שקיות של “שמרית” במקרר או שמרים יבשים בארון, תמיד שכדאי שיהיו שמרים בבית בהישג יד. שקיות שמרית מחזיקות 35 יום מיום הייצור. שמרים יבשים נשמרים חודשים ארוכים. שומרים בצנצנת בארון או במקרר. יש גם מי שמקפיאים את השמרים, אבל זה פחות מומלץ כי חלק מהם לא שורדים את תהליך ההקפאה-הפשרה ומתים, ולכן השמרים מאבדים מעט מכושר ההתפחה שלהם.

אינסטנט פודינג

משמש אותי רבות באפייה, גם לשימוש הרגיל (הכנת קצפת, עוגת גבינה פירורים) אבל גם לאפייה (למשל פאי אגסים), ואפילו בתוך בצקי שמרים (ב”סודות מתוקים” אני מכינה את בצק הסינרול עם פודינג).

ממרחים

ממרחים הם פתרון נהדר למליות לעוגות ועוגיות בטעם נפלא וללא מאמץ. אצלי באופן קבוע יש ממרח נוטלה, ממרח תמרים, ממרח שוקולד וממרח חלבה.

ריבות משמשות אף הן למילוי מעולה לעוגיות ועוגות: אני הכי הרבה משתמשת בריבת תות. כדאי להחזיק גם ריבת משמש במזווה (ואחרי הפתיחה במקרר) כדי לזגג איתה מאפים שרוצים שיבריקו ( פשוט מערבבים מעט ריבה עם מעט מים רותחים ומברישים).

תמצית וניל ומקל וניל - אני מחזיקה תמצית וניל פושטית (לטעם של פעם) וגם אחת משובחת ואמיתית. מקל וניל או שניים, שומרים במקפיא שלא יתייבש. לפני השימוש אני יוצקת עליו מים רותחים לכמה שניות, ש”יתעורר”, ואז חוצה ומגרגרת.

שימורים

שימורי הפירות שאני מאוד אוהבת הם אננס,דובדבנים ואגסים. כדאי להחזיק שימורי חלב קוקוס, וגם כמה שפופרות של חלב ממותק מרוכז.

קפואים

פירות יער קפואים, פסיפלורה קפואה (בשיא העונה אני חוצה ומרוקנת את הפירות לכלי אטום ומקפיאה), מיץ וקליפה של הדרים קפואים (בנפרד כמובן) .

יבשים” אחרים שנחמד שיש בבית

קוקוס, קורנפלור, ג’לטין, מי ורדים, מי זהר, תבלינים (קינמון, מוסקט, ג’ינג’ר, ציפורן, אניס והל), סירופ מייפל, דבש, סילאן, סירופ תירס, גלוקוזה, אבקת קפה נמס עלית (הכי טעימה באפייה), מבחר ליקרים ובעיקר ברנדי.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody