חלת תפוח בדבש

קבלו מתכון מעולה של חלת תפוח בדבש - חלה מתוקה, גדולה, מרשימה וחגיגית שמתאימה בול לשולחן החג בראש השנה, וגם בכל אירוע אחר
קבלו מתכון מעולה של חלת תפוח בדבש - חלה מתוקה, גדולה, מרשימה וחגיגית שמתאימה בול לשולחן החג בראש השנה, וגם בכל אירוע אחר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

זיגוג

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
  4. מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
  6. מגישים חמים.

    קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה

    מתכון לחלה לשבת. מתוקה.

    פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)

    אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת

    מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא

    החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ליאור אלישר

    היי, אני מכינה את החלה הזו כמה שנים וקוצרת מחמאות כל פעם! האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום התפוחים עצמם? כך אני אוכל לשחק עם הצורה.

      Foody team
      מערכת Foody

      הכוונה במלית?

    Avatar
    נועה

    אפשר להכין עם חמאה במקום שמן? אם כן כמה?

קטגוריות