לחם שום
קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות מלח דק
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל מים
תערובת שמן-שום
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
- מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
- מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (35)
האם חיבים להשתמש בסולת
לא, אבל כמובן שלא יתקבל אפקט הקראנצ’ שמתקבל עם סולת