לדף הבית
 
מתכוניםגבינה
סופלה גבינה דל שומן
סופלה תמיד נחשב לאחד המתוקים הכי מסובכים להכנה, אבל בעצם אם אתם יודעים להכין עוגת גבינה אפוייה, אתם יודעים להכין סופלה. הסופלה הזה דל שומן אבל עמוס בטעם נפלא.
כמות: 12 כלי סופלה אישיים
חומרים
לעוגה:
1 קילו גבינה לבנה 3% שומן
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ"ל)
4 ביצים מופרדות+2 חלבונים, בנוסף
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
לשימון הכלים:
חמאה מומסת
סוכר לפיזור
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים להעשרת סביבת האפייה באדים.
בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
משמנים את התבניות במעט חמאה ומפזרים סוכר על הדפנות הפנימיות של התבנית. יוצקים את התערובת לתבניות המשומנות.
שמים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ-10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע.
מוציאים מהתנור (בזהירות! שלא יחדרו מים לעוגות) את תבנית המים עם תבניות העוגה בתוכה. מגישים מיד בקישוט אבקת סוכר. או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה.


מחפשים עוד קינוחים בספלים? נסו גם את אלו:

סופלה שוקולד חם

  קינוח בכוסות אספרסו

                

סופלה שוקולד חם זוגי
למתכון
  קינוח שוקולד גבינה בכוסות אספרסו
למתכון