לדף הבית
מתכוניםשוקולד
עוגת שוקולד עם רוטב קסמים
כשמכניסים את העוגה היא נראית כמו אסון - כל הרוטב מציף את העוגה, אבל כשהיא יוצאת אין זכר לרוטב - עד שמכניסים כפית פנימה....
אפשר להכין בתבנית אחת גדולה או בכלים אישיים (וזמן האפייה מתקצר כמובן)
כמות: 6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום
חומרים
לעוגה:
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1/2 כוס חלב
50 גרם חמאה (חצי חבילה קטנה)
לרוטב:
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות קקאו
1/4 1 כוסות מים רותחים
עוגת שוקולד עם רוטב קסמים
אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
שמים
בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים.
מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד) עכשיו התבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה בלבד, וזה בסדר). מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).  אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.



 
מחפשים עוד עוגות עם רוטב שוקולד חם? נסו גם את אלו:
 

עוגת שוקולד חמה עם פררו רושה

            
פאי השוקולד הסודי
למתכון
  עוגת שוקולד חמה עם הפתעת פררו רושה
למתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap