לדף הבית
מתכוניםגבינה
עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה
כמות: עוגה בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לתחתית:
200 גרם עוגיות לימון טחונות לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
750 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר 
1/2 1 כוסות סוכר
6 ביצים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 כוס נקטר מנגו
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
לציפוי:
1 כוס מחית פסיפלורה (מפרי טרי)
1-2 כפות אבקת סוכר, לפי הטעם
1 כפית אבקת ג'לטין
2 כפות מים
עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
 מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: 
מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
 מצננים ומצפים:
מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר.
מפזרים את אבקת הג'לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח).
מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.



(בסרטון נשמט נקטר המנגו - אל תוותרו עליו ! )

במצב רוח טרופי? הנה עוד כמה מתכונים בשבילכם:

 

                

עוגת מעדן גבינה עם ג'לי אננס והפתעות
למתכון
  פנקוטה קוקוס עם קונפיטורת מישמש-פסיפלורה, של ערן שוורצברד
למתכון
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap