לדף הבית
 
מתכוניםכל מיני
בורקס מתוק פתוח
כמות: 16-12 מאפים אישיים
חומרים
לבצק:
 חבילת בצק עלים מרודד, מופשר
למלית:
8-6 תפוחים או כל פרי קשה אחר למשל אגס, שזיף וכד'
1/2 כוס סוכר
לזיגוג:
ביצה טרופה
2 כפות ריבת משמש מדוללת ב-2 כפות מים
בורקס פתוח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מקלפים את התפוח, מנקים מליבה ופורסים דק (שומרים על סדר הפרוסות).
חותכים את הבצק למלבנים. מברישים בביצה. מניחים חצי התפוח פרוס במרכז, מפזרים סוכר על הבצק ועל הפרי.
אופים עד שהבצק זהוב גם מלמטה בערך 20-15 דקות.
מברישים בריבת משמש את המאפה החם (הפרי והבצק) מיד כשהוא יוצא מהתנור.




רוצים רעיונות נוספים לעבודה עם בצק עלים? הנה כמה:

סביח

  אוזני פיל             

 

בורקס סנדוויץ' סביח
למתכון
  אוזני פיל מבצק עלים עם נוטלה
למתכון