לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
כפתורים מייפל פקאן
כמות: 40-35 עוגיות
חומרים
200 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר חום דמררה
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
קמצוץ מלח
200 גרם אגוזי פקאן טחונים גס
להגשה:
2 כוסות אבקת סוכר
עוגיות מייפל פקאן
אופן ההכנה
 מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה פקאנים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד בבצק.
מגלגלים את הבצק הקר לכדורים בקוטר 3 ס"מ.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות (גם בתחתית) – הן אמורות להישאר בהירות.
מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר.
שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר (בטמפ' החדר העוגיות נוטות להתפורר קצת- מי שמעדיף אותן  פחות מתפוררות יכול להגיש קר).


רוצים עוד מתכונים עם אגוזי פקאן? הציצו גם בקישורים הבאים:

ריבועי פקאן

                  

                

ריבועי פקאן
למתכון
  גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה (בקישוט של פקאן סיני ועוד תוספות)
למתכון