לדף הבית
 
כתבותכתבות מקרין
טבלת מידות ומשקלות

כבר סיכמנו שחשוב למדוד כמויות מדוייקות של החומרים למתכון כשמדובר באפייה (בבישול אני מרשה לכם להתפרע). במתכונים שלי אני מקפידה לתת את החומרים גם במידות נפח וגם במשקל, כדי להקל על החיים, אבל לא בכל המתכונים מצויין כמה כפות זה בדיוק 35 גרם שקדים טחונים. אז הנה לוח מידות ומשקלות, שכדאי לשמור ולהיעזר בו בעת הצורך.

סט מידות אוניברסלי
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל



החומרים ה"יבשים" - קמח, קקאו, קורנפלור

1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם 

מלח
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם

סוכר לבן

1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 4 גרם



סוכר חום

1 כוס דחוסה = 240 גרם
1 כף גדושה = 15 גרם
1 כפית גדושה = 5 גרם


אבקת סוכר

1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = כ-3 גרם



דבש (וגם מולסה או סירופ תירס)

1 כוס = 320 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 7 גרם


חמאה

1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם


ביצים 

XL (ענק) = 73 גרם ומעלה
L (גדול) = 73-63 גרם
M (בינוני) = 63-53 גרם
S (קטן) = מתחת ל- 53 גרם


אגוזים ושאר יבשים

1 כוס שקדים = 100 גרם
1 כוס אגוזים = 100 גרם
1 כוס שבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 כוס פירות יבשים = 100 גרם


ג'לטין

1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם

יחס המרה - 1 שקית ג'לטין = 3.5 עלים


אבקת אפיה וסודה לשתייה

1 שקית = 10 גרם = כף גדושה
1 כפית = 3 גרם



קמח תופח תוצרת בית

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

 

שמרים


1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם) 



המרת גדלי תבניות

מקוטר 22 לקוטר 24 - להוסיף % 20
מקוטר 22 לקוטר 26 - להוסיף % 40
מקוטר 22 לקוטר 28 - להוסיף % 60

מקוטר 26 לקוטר 24 - להפחית % 15
מקוטר 26 לקוטר 22 - להפחית % 30
מקוטר 28 לקוטר 22 - להפחית % 40 



 

המרת מידות טמפרטורה, בקירוב

C° (מעלות צלזיוס)    °F (מעלות פרנהייט)

0 מעלות צלזיוס =      32 מעלות פרנהייט
60 מעלות צלזיוס =    140 מעלות פרנהייט
100 מעלות צלזיוס =  210 מעלות פרנהייט 
120 מעלות צלזיוס =  250 מעלות פרנהייט
 
150 מעלות צלזיוס =  300 מעלות פרנהייט 
160 מעלות צלזיוס =  320 מעלות פרנהייט 
170 מעלות צלזיוס =  340 מעלות פרנהייט
180 מעלות צלזיוס =  355 מעלות פרנהייט
190 מעלות צלזיוס =  375 מעלות פרנהייט
200 מעלות צלזיוס =  390 מעלות פרנהייט
210 מעלות צלזיוס =  410 מעלות פרנהייט
220 מעלות צלזיוס =  430 מעלות פרנהייט


 
 


עוגת מייפל - אין בה בכלל מייפל עד אחרי האפייה ואז משקים אותה בהמון סירופ בטעם משגע

 

 

  מזווה האפייה
רשימת חומרי הגלם שכדאי שיהיו לכם במזווה, במקרר ובמקפיא.