לדף הבית
 
אצלנו בארץ אוהבים לאכול בחוץ. יום העצמאות או ל"ג בעומר. חול-המועד-פסח או יום החופש של הבחירות... שלא לדבר על יום הולדת לילד, לסבתא או לחיית המחמד המשפחתית. כל תירוץ לפתוח שולחן תחת כיפת השמיים מאומץ כאן בשמחה. וכדי לסיים עם טעם טוב (ולא רק ריח של עשן בשיער) חייבים להביא גם משהו מתוק, נכון? הנה כמה כיוונים אפשריים לקינוחי פיקניק ומנגל. ראשית, המומלצים, מתוקים שקל לנייד איתנו או להכין במקום. ולמי שמתעקש לאתגר את עצמו - יש טיפים להעברה של קינוחים עדינים יותר. 
מתוקים מומלצים לפינקיק:

*עוגות בחושות- שמביאים בתוך התבניות שבה נאפו, ופורסים במקום. עוגות בחושות פרווה פופולריות במיוחד כאן, כי מתאימות גם כקינוח לארוחה בשרית "על האש".

 
 
 
 
בחושה שוקולד עסיסית  בחושה תפוזים ספירלה קוקוס בחושה טחינה ושומשום

 

 
 *עוגיות- פתרון מצויין, שלא דורש בהכרח הצטיידות בצלוחיות. מי שרוצה להשקיע קצת יותר, יכול להביא כמה סוגים שונים, בקופסאות סגורות. עדיף להמנע מעוגיות שבירות מאוד ומכאלה עם ציפוי שעלול להנמס ולהמרח, בקופסה או בידיים, וכמובן, כאלה שדורשות אחסון בקרור (אם בכל זאת מתעקשים, המשיכו לקרוא עד סוף הכתבה).

עוגיות דמקה
עוגיות פרחים גרוזיניות
דוגמניות שקדים
 עוגיות דמקה בשני צבעים. 
ג
ם קינוח וגם משחק
 עוגיות פרח גרוזיניות של אילנה, עם קוקוס ואגוזים
 דוגמניות שקדים.
עוגיות פרווה ללא קמח)
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 *בראוניז- משלבים את היתרונות של עוגה בחושה ושל עוגיות: מכינים הכול בתבנית אחת ומביאים את העוגה בתוכה, אבל המנות מוגדרות ונוחות להגשה ולאכילה אפילו אם אין צלחות. לגרסת פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה, ובוחרים בתוספות לא חלביות (שברי שוקולד מריר, שוקולד צ'יפס פרווה חום או לבן, קוביות חלבה... וכו'). מתכון לדוגמה תמצאו פה.

 
פאדג בראוניז
 
 
פאדג' בראוניז- מתכון בסיסי

 בראוניז קומותיים 
עם שכבה של עוגיית שוקו-צ'יפס
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 *סלט פירות- הגרסה הקלילה והבריאה לקינוח. אפשר לשלב פירות טריים עם פירות משומרים ו/ או מיובשים, להוסיף אגוזים ואפילו שברי שוקולד (שקצת מטרפדים את היומרות הדיאטטיות של הקינוח, אבל יכולים לגוון ולשדרג אותו מאוד). אפשרויות השילוב עצומות ותלויות בעיקר בטעם שלכם, אבל אם אתם כוללים פירות שנוטים להשחרה (תפוחים, אגסים, בננות) רצוי מאוד להוסיף לסלט גם פרי הדרי, תפוז או קלמנטינה, או לפחות מעט מיץ לימון כדי למנוע את התופעה.
לא לשכוח להביא גם קעריות או כוסות, וכן כפיות או מזלגות, לצורך החלוקה לסועדים.

*ממתקים ונשושים ביתיים- למשל, חלבה תוצרת בית, פופקורן מתוק, שקדים מסוכריםאגוזים בציפוי קראנצ'י מתוק, חטיפי גרונלה, או אנרג'י בר עם פירות יבשים.

עוגיות שומשום
פופקורן מצופה
 ריבועי שומשום  פופקורן מתוק  חלבה ביתית

 

מוכנים במקום- אם כבר הדלקתם מדורה או מנגל, אפשר לנצל אותם לקינוח מהיר על האש. מביאים מראש  רק את הרכיבים, הבסיסיים למדי. למלאכת ההרכבה במקום אפשר לגייס את הילדים (אבל על ההכנסה וההוצאה מהאש חייב להיות אחראי מבוגר). בננה על גחלים או מרשמלו בגביע מצטרפים לקינוח המדורה הקלאסי ביותר- מרשמלו קלוי על מקל (המתכון: משפדים חתיכות מרשמלו על שיפוד ומחממים מעל מדורה בזהירות. משתדלים לא לשרוף את המרשמלו או הידיים...).