לדף הבית
מתכוניםעוגיות
עוגיות מכונה מרוקאיות
עוגיות ארוכות ופריכות בטעם של פעם, שמלוות אותי, בנאמנות הדדית, כבר שנים.
בבצק שלהן אין ביצים בכלל, אבל יש שמן ומרגרינה (שאני כאן, באופן חריג לא מרשה להחליף בחמאה - זה פשוט לא ייצא אותו דבר) וגם שומשום, קוקוס ומיץ תפוזים. גם העיצוב קצת שונה מהרגיל - משתמשים במטחנת בשר שעליה מורכב התקן מיוחד לעיצוב עוגיות (להשיג בשווקים ובחנויות לכלי בית). 
 
כמות: חומרים ל-80 עוגיות באורך 10 ס"מ
חומרים

1 קילו פחות 1 כוס קמח (860 גרם, 6 כוסות+2 כפות)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 חב' מרגרינה מומסת, פושרת (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
עוגיות מכונה מרוקאיות
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים בידיים במשך דקה בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד ל-15 דקות. בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבירים את הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר). חותכים את סרט הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ-10 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים קלים.
אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.


במצב רוח מרוקאי? הנה עוד כמה מתוקים מהסביבה:

 
מעמולים
 
מכונת בשר עם התקן לעוגיות

                

ספינג' מרוקאי
למתכון
  מעמול פיסטוקים
למתכון
מטחנת בשר עם התקן לעוגיות
למוצר בחנות האתר
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap