לדף הבית
 

מאכלים מתוקים על בסיס אורז, משום מה, לא נקלטו באמת בסביבה הקולנירית שלנו. אם עצם הרעיון נשמע לכם מוזר, כדאי לדעת שבמקרה הזה אנחנו דווקא יוצאי הדופן. אורז מתוק מופיע בלא מעט מטבחים, מ"הסטיקי רייס" התאילנדי השחור, המקושט בפירות (רק הטיילים הנועזים ביותר ינסו אותו עם תוספת פרי הדוראין המרתיע), ועד ה"ארוס קון לצ'ה", פודינג האורז בחלב הספרדי, שנתן את שמו לשיר ילדים מפורסם. לגרמנים יש את ה-Milchreis, לפרסים את "השיר ברנג'" והרשימה עוד ארוכה...
סושי הפירות או Fruit Sushi הוא מעין גרסה מודרנית למאכלי פודינג האורז. להבנה הבסיסית שאורז יכול לתפקד גם כחומר גלם מתוק, מצטרפות כאן שיטות העיצוב של סושי הדגים והירקות המוכר. באנגלית אפילו הספיקו להמציא לו שם חיבה הולם, Frushi. לאורז המתוק עצמו יש המון מתכונים אפשריים, שבהם סוגי ויחסי הנוזלים משתנים (מים מוחלפים בחלב, שמוחלף בחלב קוקוס... וכן הלאה). המשותף לכולם, הוא תוספת סוכר בסיום תהליך הבישול (ולא יחד עם הנוזלים), כדי למנוע קרמול ויצירה של גושים לא אחידים. המתכון הבא מבוסס על מתכון של מאט מילר מאתר Myrecepies.com, שבו מעט חלב קוקוס- אבל אם יש לכם מתכון ביתי שאתם אוהבים לפודינג אורז, אין בעיה להסב גם אותו למטרה. הרפתקנים יכולים להוסיף מגע של תיבול - תמצית וניל או שקדים או מעט קינמון (תלוי מה הייתם אוהבים בדייסת האורז שלכם...).

חומרים
לאורז קוקוס דביק ומתוק:
1 כוס אורז עגול לריזוטו או אורז לסושי 
1/4 1 כוסות מים רותחים 
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס חלב קוקוס (אפשר גם נוזל קוקוס/ קרם קוקוס)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל (רק אם רוצים)
אופן ההכנה
בסיר מביאים לרתיחה אורז ומים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים תוך בחישה מדי פעם (למניעת הדבקות לתחתית) כ-10-15 דקות, עד שרוב המים נספגים באורז והוא מתרכך. מכבים את האש בוחשים ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות.
מוסיפים לאורז סוכר. מערבבים יחד את חלב הקוקוס, המלח והוניל ומוסיפים גם אותם לאורז. מערבבים היטב. מכסים ומניחים להצטנן. 
עיצוב במראה של ניגירי (אצבעות אורז עם תוספת) / תמרי סושי (כדורי אורז עם תוספת)
זו הגרסה הפשוטה יותר להכנה, שלא דורשת יריעה דמויית אצה לא גלגול של גלילת אורז ולא חיתוך לפרוסות. מספיק להדק גושי אורז בידיים, ולקשט מלמעלה בפרוסה דקיקה של פרי.
חומרים
אורז קוקוס מתוק, מוכן ומצונן
פרוסות דקות של פירות טריים שלא משחירים (מנגו, קיווי, תפוז, תות, שזיף...) ו/ או פירות יער קטנים ו/ או גרעיני רימון
אופן ההכנה
מעצבים בידיים באופן חופשי גושים אחידים בגודלם (פחות או יותר) בצורת אצבע או כדור.
מניחים פרוסה של פרי על כל מנת אורז.
במקום פרוסת פרי, אפשר לקשט גם בפירות יער קטנים או גרעיני רימון (אם צריך, אפשר להעזר בטיפה ריבה להדבקה).
עיצוב במראה מאקי
סושי מגולגל, בעיצוב המוכר ביותר. למאקי "אינסייד- אאוט"- משטחים ישירות על נייר האפייה שכבה של אורז, עליה את שכבת הלדר/ התמרים ועליה את התוספות, וממשיכים כרגיל. 
חומרים
לאורז:
אורז קוקוס מתוק, מוכן ומצונן
ליריעה מגולגלת דמויית אצה:
לדר (רצועה שטוחה מוכנה ממשמש או פרי יבש אחר), או תמרים בוואקום
למילוי:
פירות טריים ו/ או יבשים, חתוכים לרצועות דקיקות
לקישוט:
קוקוס טחון
אופן ההכנה
יוצרים מלבן דמוי אצה על נייר אפייה:
אם משתמשים בלדר: חותכים לגודל הרצוי.
אם משתמשים בתמרים מגולענים בוואקום: משטחים תמרים בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך, לעלה דק. מעבירים למקרר לחצי שעה בערך, להתייצבות. מקלפים בזהירות את אחד הניירות מפזרים מעט קוקוס (לקישוט ו"קימוח") ומחזירים את הנייר. מניחים כשהצד המקושט בקוקוס כלפי מטה ומקלפים את הנייר העליון. 
מניחים אורז ותוספות:
משטחים אורז בשכבה דקה על גבי שכבת הלדר או התמרים.
מסדרים בחלקו התחתון של המלבן שורה של תוספות למילוי, מסוג אחד או יותר.
מגלגלים, פורסים ומגישים:
מגלגלים לגלילה מהודקת (אם יש מחצלת לסושי, אפשר להשתמש בה. אם לא- נעזרים בנייר האפייה לגלגול, ומקלפים בהדרגה ככל שמתקדמים).
פורסים בעזרת סכין חדה מאוד.
מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה, בשכיבה או עמידה. מגישים מיד או שומרים במקרר.
מחפשים מתכוני פירות נוספים? נסו גם את אלה:

כדורי תמרים

כדורי תמרים ואגוזים עם טחינה
למתכון
עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים
למתכון
קולפן תפוחים מסתובב
למוצר