פאי תפוחים בתוך תפוח

פאי תפוחים בתוך תפוח זה שדרוג מקסים לעוגה קלאסית אהובה. מאפה מתוק אישי ומיוחד שבין השאר מתאים לאירוח חגיגי בראש השנה
פאי תפוחים בתוך תפוח זה שדרוג מקסים לעוגה קלאסית אהובה. מאפה מתוק אישי ומיוחד שבין השאר מתאים לאירוח חגיגי בראש השנה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק בהתאם להוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. חותכים בסכין את הרבע העליון של כל תפוח ליישור.
  4. בעזרת כפית פריזאית מרוקנים את הליבה עם הגרעינים מכל תפוח ונפטרים ממנה. ממשיכים לרוקן את תוכן התפוח בעזרת הכפית ושמים את החתיכות בקערה.
  5. מוסיפים לקערת התפוחים את הסוכר, הקינמון והקמח.
  6. מניחים את התפוחים הריקים על התבנית וממלאים בערימה נדיבה של תערובת התפוחים.
  7. קורצים עיגולים מהבצק הפריך המרודד (קצת יותר גדולים מגודל התפוח) ומחוררים במזלג. מכסים כל תפוח בבצק ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים רכים. מצננים מעט ומגישים.

הערות

  • אם רוצים אפשר לשדרג את המנה ע"י תוספת צימוקים או שברי אגוזים
  • אפשר להחליף את הסוכר בדבש, או לשחק עם התבלינים לפי הטעם
  • מומלץ להגיש לצד גלידת וניל פרווה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אורטל

    היי, האם במקום הבצק הפריך הקנוי ניתן להשתמש במתכון שלך לקלתית של פאי?

      Avatar
      מערכת Foody

      בוודאי!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות