|
|
|
כמות: 24 לחמניות |
|
חומרים |
|
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם) 1/2 שקית שמרית (25 גרם) 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל) 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 2 ביצים 100 גרם חמאה מומסת, פושרת 1/4 כוס שמן (60 מ"ל) 1/2 כפית מלח |
|
לזיגוג: ביצה טרופה עם כף מים |
| |
|
 | |
|
אופן ההכנה |
|
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד. |
|
|
|
|
עדיין מחפשים על מה למרוח את החמאה? יש לנו כמה הצעות נוספות: |
 |
|

|
|
|
לחמניות חלב, במילוי ריקוטה וענבים למתכון
|
|
סקונס- לחמניות אנגליות מהירות למתכון
| |
| | | | |
|