לדף הבית
 
מתכוניםשמרים
לחמניות רכות בצורת קרואסון
כמות: 24 לחמניות
חומרים
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1/2 כפית מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
לחמניות קוראסון
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. 
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.


עדיין מחפשים על מה למרוח את החמאה? יש לנו כמה הצעות נוספות:
לחמניות ריקוטה וענבים  

            
לחמניות חלב, במילוי ריקוטה וענבים
למתכון
  סקונס- לחמניות אנגליות מהירות
למתכון