לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
דוגמניות
עוגיות דקות ושזופות.
מי שמעדיף עוגיות קצת יותר עבות, יכול ליצור מהתערובת גבעות שמנמנות, במקום לשטח  לעיגולים.
כדי להלביש את הדוגמניות במראה אלגנטי במיוחד, טובלים אותן בשוקולד מריר מומס עד למחצית הגובה ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה (בקיץ - עדיף במקרר).
כמות: כ- 45 עוגיות
חומרים
2 חלבונים
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל (או תמצית שקדים)
300 גרם שקדים פרוסים
דוגמניות שקדים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).
משטחים כפיות מהתערובת לעיגולים דקיקים בקוטר 5 ס"מ, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. 


רוצים עוד עוגיות ללא קמח? הנה כמה הצעות:

עוגיות חמאת בוטנים

  לבבות שוקו-קוקוס

 

עוגיות חמאת בוטנים מוטבעות
למתכון
  לבבות שוקוקוקוס
למתכון