לדף הבית
 
טלוויזיהסודות מתוקיםדובי לא לא
עוגה בחושה בלי חמאה (אבל עם קצפת וגם פקאן סיני, חלבה ומקופלת)
מתחילים בהכנת קצפת, ומוסיפים לה את שאר המרכיבים. אפשר להכין בתור עוגה לבנה פשוטה ונהדרת, יותר קלילה מעוגה בחושה רגילה – משהו בין טורט לעוגת חמאה. הכי טעים לבנות בשכבות עם דברים טובים בפנים.
כמות: תבנית קוגלהוף בקוטר 26-24 ס"מ
חומרים
לעוגת וניל:
2 מיכלים שמנת מתוקה
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
½ כפית מלח
½ 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
לתוספות:
200 גרם פקאן סיני
4 חטיפי מקופלת גדולים
1 כוס שערות חלבה
בחושה בלי חמאה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כשליש מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כחצי מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לפני שמחלצים.
מחפשים עוד עוגות טובות לקפה? הנה כמה רעיונות:

העוגה המושלמת

עוגת שקדים נימוחה (לניצול חלבונים)
למתכון
העוגה המושלמת ליד הקפה
למתכון
מקציף חלב לקפה חם/ קר
למוצר