לדף הבית
 
מתכוניםכל מיני
וופל בלגי / פנקייק
כמות: 4 וופלים ענקיים או 20 פנקייקס קטנים
חומרים
2 ביצים
1 כוס חלב (240 מ"ל)
50 גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר (50 גרם)
1 וחצי כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
תרסיס שמן, לשימון
להגשה:
חמאה וסירופ מייפל
וופל בלגי
אופן ההכנה
בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק.
משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת. מבשלים על האש משני הצדדים עד שכמות האדים פוחתת משמעותית. עורמים בצלחת את הוופלים המוכנים ושוב משמנים ומבשלים על האש.
להכנת פנקייקס – מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח.
מגישים חם עם חמאה וסירופ מייפל. .





אוהבים מתכונים למחבת? יש לנו כמה הצעות:

 

סופגניות ביס במחבת שקעים
למתכון
  פיתות במחבת (לאפה ביתית)
למתכון
   מחבת וופל בלגי
למוצר בחנות האתר