לדף הבית
 
חומרים
לצ'ורוס:
1 כוס מים (240 מ"ל)
100 גרם חמאה
2-3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס גדושה קמח (150 גרם)
3-4 ביצים (לפי סמיכות הבצק)
שמן לטיגון עמוק
לציפוי: 
סוכר
צורוס
אופן ההכנה
בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים – וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מגלגלים בסוכר ומגישים מיד.




במצב רוח דרום אמריקאי? הציצו גם בקישורים הבאים:
אלפחורס  

            
אלפחורס- עוגיות דרום אמריקאיות עם ריבת חלב
למתכון
  האם רוב הקקאו בעולם מגיע מדרום אמריקה?
בחנו את עצמכם!
לכתבה
לסרטון (צ'ורוס ופונדו שוקולד)