לדף הבית
 
מתכוניםגבינה
בראוניז שוקולד גבינה פירורים
כמות: תבנית בגודל 23X33
חומרים
לשכבת הבראוניס: 
180 גרם חמאה
180 גרם שוקולד מריר, קצוץ 
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס (75 גרם) קמח
1/2 כוס (75 גרם) קקאו
1/2 כפית מלח
לשכבת גבינה-שוקולד לבן: 
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
מיכל וחצי (375 גרם) גבינה לבנה 9%
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות (15 גרם) קמח
לשכבת הפירורים: 
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
בראוניז גבינה ופירורים
אופן ההכנה
מכינים את שכבת הבראוניס:
ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ עד שהתערובת חלקה ומבריקה, בערך דקה. 
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן ומכניסים למקפיא עד שמכינים את שכבת הגבינה.
מכינים את שכבת הגבינה:  
מחממים תנור ל-160 מעלות.
ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
מוסיפים קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
יוצקים בעדינות את התערובת מעל שכבת הבראוניס ואופים 10 דקות. בינתיים מכינים את הפירורים.
מכינים את שכבת הפירורים:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
מוציאים את התבנית מהתנור (לאחר 10 דקות אפייה) ומפזרים בעדינות את הפירורים על שכבת הגבינה.
מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה.
מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר (תלוי איך שאוהבים לאכול עוגת גבינה. וגם בראוניס).


אוהבים פירורים? הנה עוד כמה קינוחים מעוטרים:
   
קראמבל פירות חם, עם גלידה
למתכון

  עוגת גבינה-פירורים
למתכון