מאפינס קרמבו

מאפינס קרמבו אלה מאפים אישיים מושחתים ומושקעים שמורכבים מעוגת שוקולד אישית עם גבעת מרנג לבנה ואוורירית, ממש כמו קרמבו מהמכולת
מאפינס קרמבו אלה מאפים אישיים מושחתים ומושקעים שמורכבים מעוגת שוקולד אישית עם גבעת מרנג לבנה ואוורירית, ממש כמו קרמבו מהמכולת
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עם או בלי ציפוי שוקולד, זה אחד המתכונים האהובים עליי ביותר בספר שלי “סודות מתוקים 2” (וגם הטועמים לא התלוננו יותר מדי): מאפינס שוקולד עם גבעת מרנג ממש כמו קרמבו מהמכולת. תפתחו פה גדול, אחרת יישאר לכם ד”ש מהקצף על קצה האף.

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפינס

קרמבו מרנג חם

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה.
  3. מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז’טים ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
  4. מכינים את המרנג: מערבבים בקערה (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח.
  5. מוזגים לסיר מים רותחים בגובה 3-2 ס”מ בלבד ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
  6. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
  7. מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי.
  8. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.
  9. מצפים בשוקולד ומגישים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
  10. מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים — לציפוי המרנג בלבד.
  11. מגישים מיד. שומרים בכלי גבוה ואטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    חנה

    אפשר להחליף את החלב בחלב שיבולת שועל?

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר!

הצג עוד

קטגוריות