לדף הבית
מתכוניםקינוחים
מרנג עם מקצפת תות
כמות: 10 קינוחים אישיים
חומרים
6 חלבונים
2 וחצי כוסות סוכר (חצי קילו)
1 סלסילת תותים נקיים
מרנג עם מקצפת תות
אופן ההכנה
מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש נמוכה. בקערה מערבבים חלבונים וסוכר.
מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומניחים לתערובת להתחמם תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע.
מעבירים את התערובת החמה לקערה המיקסר ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה.
בינתיים טוחנים את התותים לרסק (שומרים כמה תותים יפים לקישוט).
מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ושמים בצד.
מוסיפים את התותים לקצף שנותר במיקסר ומקציפים עוד דקה לקבלת מקצפת תות. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד שהקעריות יהיו אפויות וקרות.
את הקצף ה"נקי" ששמנו בשקית זילוף מזלפים לקעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים ב-120 מעלות למשך שעתיים. מצננים.
ממלאים במקצפת התות ומעבירים למקפיא.
מקשטים בחצי תות ומגישים קפוא.




אוהבים מרנג? יש לנו כמה הצעות בשבילכם:

ענני מרנג חמוצים-מתוקים

  כתר מרנג

 

ענני מרנג עם פטל אדום
למתכון
  כתר מרנג עם מוס שוקולד, של רות סירקיס
למתכון
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap