|
אני מתה על גלידה. בכל צבע ובכל טעם. ואומנם בשביל להכין גלידה בבית צריך מכשיר מיוחד אבל לדעתי ממש ממש שוה להחזיק אחד כזה... |
|
|
|
חומרים |
|
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל) 2 כוסות חלב (280 מ"ל) 1 כוס סירופ מייפל 8 חלמונים 2 כוסות פקאנים קצוצים | |
|
 | |
|
אופן ההכנה |
|
בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, חלב ומייפל. בקערה טורפים חלמונים לאיחוד. מוסיפים תוך טריפה 1/3 מהחלב החם. מחזירים הכל לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי טריפה נמרצת כ-2 דקות, להסמכה (עד שמתחילים לצאת אדים מהסיר, או עד 84 מעלות אם משתמשים במדחום). מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לקירור. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים (לערבול והקפאה של כ-20 דקות). בסיום מוסיפים פקאנים. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים עוד שעתיים לפחות לפני ההגשה, להתקשות. |
|
|
|
ואם אין מכונת גלידה? אפשר להכין קינוחי גלידה אחרים: |
| | | | | |
|