לדף הבית
 
טלוויזיהסודות מתוקיםחגיגה בסנוקר
גלידת מייפל פקאן במכונת גלידה
אני מתה על גלידה. בכל צבע ובכל טעם. ואומנם בשביל להכין גלידה בבית צריך מכשיר מיוחד אבל לדעתי ממש ממש שוה להחזיק אחד כזה...
חומרים
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 כוסות חלב (280 מ"ל)    
1 כוס סירופ מייפל  
8 חלמונים
2 כוסות פקאנים קצוצים
גלידת מייפל ופקאן
אופן ההכנה
בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, חלב ומייפל.
בקערה טורפים חלמונים לאיחוד. מוסיפים תוך טריפה 1/3 מהחלב החם.
מחזירים הכל לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי טריפה נמרצת כ-2 דקות, להסמכה (עד שמתחילים לצאת אדים מהסיר, או עד 84 מעלות אם משתמשים במדחום).
מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לקירור.
מעבירים למכונת גלידה ומפעילים (לערבול והקפאה של כ-20 דקות). בסיום מוסיפים פקאנים.
מעבירים לכלי אטום ומקפיאים עוד שעתיים לפחות לפני ההגשה, להתקשות.
ואם אין מכונת גלידה? אפשר להכין קינוחי גלידה אחרים:

גלידת שוקולד-בננה-אייריש קרים

כ ףגלידה קפיצית
גלידת שוקולד, בננה ואייריש קרים בלי מכונה
למתכון
מסיבת ארטיקים
למתכון
כף גלידה קפיצית
למוצר