לדף הבית
 
מתכוניםגבינה
עוגת גבינה קרמית, עשירה ודיאטטית
כמות: תבנית בקוטר 24 ס"מ
חומרים
 לתחתית:
 בישקוטים חצויים
1/2 כוס חלב
 למלית גבינה:
750 גרם גבינת שמנת לייט עד 5% שומן (למשל "סימפוניה"), בטמפ' החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ"ל)
 לציפוי שמנת חמוצה (לא חובה):
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ"ל)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
עוגת גבינה דיאטטית
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-130 מעלות.
טובלים כל חצי בישקוט בחלב לכמה שניות ומרפדים תחתית של תבנית בחצאי הבישקוטים.
מערבבים יחד את חומרי המלית (כדי להפטר מגושים בגבינה אפשר לערבב אותה, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה, לפני שמוסיפים את יתר החומרים). יוצקים על התחתית.
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (עדיין רוטטת מעט במרכזה).
מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה.
מחזירים לתנור כבוי ל 5 דקות.
מוציאים ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה. 






(שימו לב: מהסרטון בתוכנית נשמט ההסבר על הוספת השמנת החמוצה למלית הגבינה- אל תוותרו עליה!)
מחפשים מתכוני לייט? נסו גם את אלו:

 

                

סופלה גבינה דל שומן
למתכון
  פאי פירות לימי דיאטה
למתכון