עוגת גבינה קרמית עשירה ודיאטטית
אוהבים עוגות גבינה אבל שומרים דיאטה? קבלו מתכון של עוגת גבינה קרמית עשירה ודיאטטית - עוגת גבינה אפויה ושפויה, טעימה ופשוטה להכנה, בלי רגשות אשם
אוהבים עוגות גבינה אבל שומרים דיאטה? קבלו מתכון של עוגת גבינה קרמית עשירה ודיאטטית - עוגת גבינה אפויה ושפויה, טעימה ופשוטה להכנה, בלי רגשות אשם
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינה
-
750 גרם גבינת שמנת 5%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 9%
ציפוי שמנת חמוצה (לא חובה)
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 9%
-
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-130 מעלות.
- טובלים כל חצי בישקוט בחלב לכמה שניות ומרפדים תחתית של תבנית בחצאי הבישקוטים.
- מערבבים יחד את חומרי המלית (כדי להפטר מגושים בגבינה אפשר לערבב אותה, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה, לפני שמוסיפים את יתר החומרים). יוצקים על התחתית.
- מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (עדיין רוטטת מעט במרכזה).
- מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה.
- מחזירים לתנור כבוי ל-5 דקות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-130 מעלות.
- טובלים כל חצי בישקוט בחלב לכמה שניות ומרפדים תחתית של תבנית בחצאי הבישקוטים.
- מערבבים יחד את חומרי המלית (כדי להפטר מגושים בגבינה אפשר לערבב אותה, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה, לפני שמוסיפים את יתר החומרים). יוצקים על התחתית.
- מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (עדיין רוטטת מעט במרכזה).
- מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה.
- מחזירים לתנור כבוי ל-5 דקות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
האם אפשר לשים את תבנית העוגה בתוך כלי עם מים רותחים?
לא, מעל התבנית
אפשר להכין ללא הבסיס עוגיות?
לא מומלץ
אפשר בסיס איר למשל פתי בר גרוס וחמאה או בצק פריך?
אפשר! בגלל שהמתכון דיאאטי, לא הוצעה החלופה הזו. ניתן להשתמש בבסיס הזה: https://www.carine.co.il/foody_recipe/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a2%d7%9c%d7%a4%d7%aa/
אני מכינה בלי בסיס. רק המילוי יוצא מעולה. גם הסוכר אםשר 3/4 כוס ואפילו חצי כוס.